ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Αρχιτέκτονας Στέφανος Σκανδάλης τιμήθηκε με έπαινο για το έργο του ‘’Κατοικία στη Νότια Κρήτη’’ Άγιος Βασίλειος, Ρέθυμνο

0

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο ανεξάρτητος φορέας σύγχρονης αρχιτεκτονικής DOMa παρουσίασε την Τρίτη 14 Ιουλίου τα βραβεία Ελληνικής αρχιτεκτονικής 2020 στο αίθριο του μουσείου Μπενάκη στην Αθήνα.

Στα ‘’Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2020’’ κατατέθηκαν συνολικά 191 συμμετοχές από 146 Αρχιτεκτονικά γραφεία και απονεμήθηκαν διακρίσεις για το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο, το καλύτερο πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα, την καλύτερη μελέτη, το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο νέας αρχιτεκτονικής σε υφιστάμενο κτήριο. Επιπλέον απονεμήθηκαν τα βραβεία συναδέλφων για το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο και το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο νέας αρχιτεκτονικής σε υφιστάμενο κτήριο στα οποία κριτές ήταν οι αρχιτέκτονες που συμμετείχαν ως υποψήφιοι στα βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής.

Μέλη της κριτικής επιτροπής για τα Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2020 ήταν οι κ.κ.

§ Valerio Olgiati, Αρχιτέκτων, Flims – Ελβετία

§ Oliver Thill, Αρχιτέκτων, διευθυντής, Atelier kempe Thill, Rotterdam – Ολλανδία και

§ Emilio Tunon, Αρχιτέκτων, Διευθυντής, Tunon Arquitectos, καθηγητής και πρόεδρος της Ανωτάτης Πολυτεχνικής Σχολής Αρχιτεκτονικής της Μαδρίτης – Ισπανία.

Ο Αρχιτέκτονας Στέφανος Σκανδάλης τιμήθηκε με έπαινο για το έργο του ‘’Κατοικία στη Νότια Κρήτη’’ Άγιος Βασίλειος, Ρέθυμνο, στην κατηγορία καλύτερο πραγματοποιημένο έργο.

Η κατοικία αυτή που ουσιαστικά κηρύχθηκε ως η καλύτερη υλοποιημένη αρχιτεκτονική κατοικίας στην Ελλάδα χαρίζει στο Ρέθυμνο μια πανελλήνια διάκριση με την ανάδειξη της από μια διεθνούς επιπέδου κριτική επιτροπή.

Ο αρχιτέκτονας Στέφανος Σκανδάλης έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πολλά διεθνώς βραβευμένα έργα στην Κρήτη (DOMES NORUZ CHANIA, DOMES OF ELOUNDA κ.α.). Πρόσφατα έγιναν τα εγκαίνια του έργου του, ίδρυμα ‘’ΘΕΟΜΗΤΩΡ’’ στον Τίμιο Σταυρό του Ρεθύμνου. Είναι συνιδρυτής της μελετητικής και κατασκευαστικής εταιρείας Ikodomi – SA (Σκανδάλης, Πεσδεμιώτης, Τζανακάκης) που υλοποίησε την κατοικία και που επί χρόνια πραγματοποιεί σημαντικά έργα στη Κρήτη. Είναι γιος του παλαιού φιλόλογου της πόλης του Ρεθύμνου Νικολάου Σκανδάλη και της επίσης φιλόλογου Μαρίας Ασμάνη – Σκανδάλη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ