ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Creta Farms: Κορονοϊός και καθυστερήσεις στην λειτουργία των δικαστηρίων μπορεί να ναρκοθετήσουν την ομαλή επαναλειτουργία

0

Ήδη με την ενδιάμεση Διοικητική Ομάδα κατάφερε να ανταποκριθεί στην πρωτόγνωρη συγκυρία που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού.

H επαναφορά των προϊόντων της Creta Farms στα ράφια των σούπερ μάρκετ προχώρησε κανονικά βάσει προγραμματισμού, σημείο που αποκτά πρόσθετη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι η περίοδος που διανύσαμε ήταν γεμάτη προκλήσεις για την εφοδιαστική αλυσίδα και η προσοχή του λιανεμπορίου ήταν στραμμένη αλλού.

Η εταιρία εισέρχεται σταδιακά σε τροχιά κανονικότητας, έχοντας λάβει το πράσινο φως της Επιτροπής Ανταγωνισμού, άλλα και των πιστωτριών τραπεζών για την ενίσχυση της εταιρείας με ρευστότητα 2 εκατ ευρώ.

Το τελευταίο κεφάλαιο της διάσωσης της Creta Farms κλείνει με την εκδίκαση της υπόθεσης και την έγκριση του επιχειρηματικού σχεδίου από το Πρωτοδικείο, η οποία αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Η καθυστέρηση που προκλήθηκε από το κλείσιμο των δικαστηρίων λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία είναι κατανοητή, αλλά όχι αμελητέα. Απαιτείται τώρα αποφασιστικότητα και ταχύτητα στις διαδικασίες από τους αρμόδιους φορείς/ το δικαστικό σώμα, καθώς οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση πέραν του καλοκαιριού διακινδυνεύει το όλο εγχείρημα της διάσωσης της εταιρίας, με σημαντικές προεκτάσεις στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Με βάση τα παραπάνω εκτός του ότι δεν στοιχειοθετείται πλέον καμία αντίδραση από το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς, τυχόν αίτημα αναβολής της δίκης, μπορεί να εκληφθεί μόνο ως προσπάθεια κωλυσιεργίας και υπονόμευσης του εγχειρήματος διάσωσης της Creta Farms, αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στην νέα διοίκηση. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ