ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επιστροφή του Σειραγάκη στη φυλακή προτείνει η εισαγγελέας

0

Την επιστροφή στην φυλακή, του καταδικασμένου για παιδεραστία Νίκου Σειραγάκη, προτείνει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέας, καθώς παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, ο Νικος Σειραγάκης, «κατά την αποφυλάκιση του, 22 Απριλίου 2020, είχε προς έκτιση υπόλοιπο ποινής 7 ετών, 10 μηνών και 25 ημερών. Όμως, όπως προκύπτει από έγγραφο του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμαριάς αλλά και από την αναφορά του ανθυπαστυνόμου Π.Γ., στις 8 Μαΐου 2020 αναζητήθηκε από αστυνομικούς στη διεύθυνση που είχε δηλώσει στην Καλαμαριά, και εξακριβώθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας, από ένοικο της οικοδομής, ότι δεν διαμένει στην δηλωθείσα ως άνω διεύθυνση και είναι παντελώς άγνωστο άτομο στην περιοχή.».

Κατά την εισαγγελέα, με την συμπεριφορά του αυτή, «χωρίς να αιτηθεί προηγουμένως την τροποποίηση των υποχρεώσεων που του επιβλήθηκαν δύναμη βουλεύματος ως προς τον τόπο διαμονής του και χωρίς να εκδοθεί σχετικό τροποποιητικό βούλευμα, που να του επιτρέπει για βάσιμο λόγο να αλλάξει τον τόπο αυτό, εξωτερίκευσε την βούληση του να μην υποβάλλει τον εαυτό του στο ως άνω στάδιο εκτέλεσης της ποινής του, κατά το χρόνο της δοκιμασίας του».

Ο Σειραγάκης, του οποίου η αίτηση η αποφυλάκισης είχε γίνει δεκτή με βούλευμα, ήταν υποχρεωμένος να διαμένει εντός του Δήμου Καλαμαριάς, αλλά εντοπίστηκε από αστυνομικούς στην περιοχή της Μενεμένης με αποτέλεσμα να διαταχθεί η προσωρινή σύλληψη του, «επειδή κρίθηκε ότι συντρέχει περίπτωση επείγουσας ανάγκης για να προληφθεί κίνδυνος της δημόσιας τάξης, από την τέλεση από τον ίδιο παρόμοιων, με αυτά για τα οποία ήδη καταδικάστηκε, εγκλημάτων». Την οριστική απόφαση θα λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ