ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σφοδρές αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του παιδεραστή Σειραγάκη

0

 Το γεγονός, ότι βάσει του νόμου, τα 401 χρόνια κάθειρξης δεν ήταν, τελικά, περισσότερα από 9, όχι μόνο άφησαν άναυδη την κοινή γνώμη, αλλά πυροδότησαν την μαζική εκδήλωση αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εκατοντάδες Ρεθεμνιώτες να διαμαρτύρονται έως και να βρίζουν για την όντως απρόσμενη εξέλιξη.

Ο Σειραγάκης αποφυλακίστηκε στις 22 Απριλίου από τις φυλακές των Γρεβενών και ζει υπό περιοριστικούς όρους στην Θεσσαλονίκη, από την Περιφερειακή Ενότητα της οποίας δεν επιτρέπεται να βγει για κανένα λόγο. 

Ωστόσο, στο Ρέθυμνο η κοινωνία δεν μπορεί να ξεχάσει και όπως διαφαίνεται από τις αντιδράσεις δεν μπορεί και να "συγχωρήσει".

Μάλιστα, έντονη κριτική ασκείται στο ισχύον νομικό καθεστώς που επιτρέπει την σχεδόν μη τιμωρία τέτοιων σοβαρών εγκληματικών πράξεων, υπενθυμίζοντας, ότι  περισσότερα από 50 παιδιά του Ρεθύμνου, υπήρξαν θύματα του Σειραγάκη. 

Μεταξύ άλλων διαβάσαμε: "Και δε θα φταίει αυτός αύριο μεθαύριο αν ξαναβιάσει και ασελγήσει σε παιδιά !!! Αυτοί που τον έβγαλαν έξω θα πρέπει να έχουν το κρίμα στο λαιμό τους !!! Γιατί αυτοί θα είναι και συνένοχοι στο έγκλημα !!! Μια ζωή τα ίδια σκατά !!! Φονιάδες βιαστές παιδεραστές έξω !!!! Και γιατί ??? Γιατί η δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα είναι άγνωστη λέξη !!!! Ρώτησε κανείς αυτά τα παιδιά πως νιώθουν από τότε ??? Νοιάστηκε κάνεις για τους γονείς αυτών των παιδιών ??? Νοιάστηκε κάνεις για τις οικογένειες όλως αυτών των θυμάτων που κατά καιρούς βγάζουν τους θύτες τους έξω χωρίς να έχουν εκτίσει την ποινή τους ?? Ποτέ κανένας !!!! Για άλλη μια φορά ΕΛΛΑΣ ΤΟ μεγαλείο σου".

Στο ίδιο πνεύμα κινείται η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης του Ρεθύμνου που εκδηλώνεται αρνητικά απέναντι στα όσα νόμιμα μεν, αλλά εντελώς αψυχολόγητα και αδικαιολόγητα συμβαίνουν, με την εξέλιξη της υπόθεσης παιδεραστίας που άφησε ανοικτές πληγές στην τοπική κοινωνία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ