ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου: Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στην Αρχαιολογία που δουλεύουν σε έργο ΕΣΠΑ

0

Το συνδικάτο οικοδόμων Ρεθύμνου καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς (υπουργείο πολιτισμού και περιφέρεια Κρήτης) να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα των 17 εργαζομένων στο έργο ΕΣΠΑ «Ανάδειξη Υστερομινωικού Νεκροταφείου Αρμένων Ρεθύμνου – Α΄ Φάση» που υλοποιείτε με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι συνάδελφοι μας βρίσκονται σε ομηρία, μένοντας απλήρωτοι για πάνω από 2 μήνες με αποτέλεσμα να δημιουργείτε σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, μιας και δεν μπορούν να προγραμματίσουν στοιχειώδεις ανάγκες τους. Αυτή την φορά όμως προστίθεται και η αβεβαιότητα μιας και κανείς από τους εμπλεκόμενους φορείς δεν δίνει μια σαφή απάντηση για το πότε θα πληρωθούν.

Αυτή είναι η «ανάπτυξη» και η επιστροφή στην «κανονικότητα» που εξαγγέλλει η κυβέρνηση αφήνοντας τους εργαζόμενους απλήρωτους για καιρό πατώντας πάνω στα αντεργατικά νομοσχέδια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η «ανάπτυξη» τους είναι μόνο για το κεφάλαιο και προϋποθέτει ακόμη χειρότερους όρους αμοιβής και δουλειάς για τους εργάτες. Αυτό φάνηκε και από το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα, τσακίζοντας ΣΣΕ, βάζοντας εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

Συνάδελφοι, το συνδικάτο οικοδόμων Ρεθύμνου σας καλεί να συσπειρωθείτε σε αυτό για να παλέψουμε για σύγχρονους όρους δουλειάς με δικαιώματα. Να βάλουμε στο επίκεντρο της δικές μας ανάγκες διεκδικώντας:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στελέχωση των Υπηρεσιών με άμεσες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων που σήμερα εργάζονται με ημερομηνία λήξης.
  • Ανθυγιεινό επίδομα για όλους όσους εργάζονται σε ανθυγιεινό περιβάλλον.
  • Οικοδομικό ένσημο στους εργατοτεχνίτες των ανασκαφών.
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ