ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πυρκαγιά πάνω από την πόλη του Ρεθύμνου στον Μασταμπά

0

Πυρκαγιά μαίνεται εδώ και λίγη ώρα στην πόλη του Ρεθύμνου, σε έκταση ψηλά στο Μασταμπά.

Η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί μεταξύ του λόφου του Τιμίου Σταυρού και της δημοτικής οδού Κουρμούλη, σε έκταση με χαμηλή βλάστηση, αλλά ανάμεσα σε κατοικημένες περιοχές. Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το μέτωπο στην περιοχή πριν από την ταβέρνα "Κορφή".

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια. Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

14:38 Η φωτιά έχει κυκλώσει τον λόφο του Τιμίου Σταυρού και βρίσκεται κοντά στο Επισκοπείο.

14:45 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης ζητά να δοθεί προτεραιότητα στα σπίτια και τις ανθρώπινες ζωές.

14:50  Αυτή την ώρα συνεχίζεται η αδυσώπητη μάχη με τις φλόγες, καθώς η πυρκαγιά μαίνεται. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, εκκενώθηκαν εγκαίρως τα σχολεία της περιοχής. Ωστόσο,  καίγονται οικοδομικά υλικά επιχειρήσεων και εκτάσεις γύρω από τον λόφο του Τιμίου Σταυρού.  Τα παιδιά του 16ου δημοτικού και του 10ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου βρίσκονται με ασφάλεια απέναντι από τα γραφεία του ΙΚΑ στο Μασταμπα λόγω του ότι ο δρόμος Μασταμπας - Τρια Μοναστήρια είναι κλειστός Η κυκλοφορία από και προς την πόλη γίνεται με δυσκολία μόνο από το Στρατόπεδο και τα Περιβόλια.

Ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια από την άλλη πλευρά, πάνω από την οδό Κουρμούλη να μη επεκταθεί η φωτιά στο δάσος με τα πευκάκια.

15:10 Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δίνουν συνεχώς μάχη και έχουν καταφέρει να μην κινδυνεύσουν ζωές και σπίτια. Αυτή την ώρα φαίνεται να τίθεται υπό μερικό έλεγχο. Στο μεταξύ οι πληροφορίες θέλουν να ξεκίνησε η φωτιά από τσιγάρο που πετάχτηκε από την Εθνική Οδό.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ