ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Σε ακατάλληλα κτίρια στεγάζονται οι δομές για την Ειδική Αγωγή

0

Ο λόγος για τους φορείς της εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο που εξασφάλισαν 6 εγκρίσεις από ισάριθμες διαφορετικές υπηρεσίες για την παραχώρηση κτιρίου του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης, όμως η χρηματοδότηση... αναζητείται.

Tο πρώην ΚΕΓΕ θα στεγάσει δομές της ειδικής αγωγής που στενάζουν στις τωρινές τους εγκαταστάσεις, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για 4 νέα σχολεία στον μητροπολιτικό δήμο.

Το κτίριο παραχωρήθηκε μετά από 6 υπογραφές αρμόδιων υπηρεσιών, οι μηχανικοί του δήμου ανέλαβαν τις μελέτες, όμως αγνοείται η... χρηματοδότηση, ώστε το κτίριο που στέγαζε το ΚΕΓΕ να λειτουργήσει για τις δομές της ειδικής αγωγής στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για κτίριο 1.500 τμ σε ένα οικόπεδο 9 στρεμμάτων στην περιοχή των Μισιρίων.

Στο κτίριο αυτό θα στεγαστούν το Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήριο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο, δομές που επί του παρόντος στεγάζονται σε ακατάλληλες υποδομές στα Μισίρια και το Γεράνι αντίστοιχα.

Οι μηχανικοί του δήμου θεωρούν ότι επαρκούν οι εγκαταστάσεις χωρικά, ενώ θα αναπτυχθούν και εργαστήρια. Όσο για την χρηματοδότηση, την έχει αναλάβει ο δήμος και θα χρειαστεί τη συμβολή της περιφέρειας και ίσως του προγράμματος ΦιλόΔημος.

Παράλληλα, ο δήμος Ρεθύμνου έχει φέρει στο στάδιο της κατασκευής το 2ο δημοτικό σχολείο στο Ατσιπόπουλο, προχωρά τις διαδικασίες για την κατασκευή νέου 16ου δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου, όπως και νέων σχολείων σε Άδελε και Ρουσσοσπίτι.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ