ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Μπλόκαραν» τη μεταφορά ανεμογεννητριών από τη Σούδα στον Άγιο Βασίλειο

0

Κάτοικοι και συλλογικότητες απέτρεψαν τη μεταφορά ανεμογεννητριών από το λιμάνι της Σούδας στον Άγιο Βασίλειο.

Νέες κινητοποιήσεις κατά των ΑΠΕ στο Ρέθυμνο, μετά την απόπειρα εταιρείας να μεταφέρει από το λιμάνι της Σούδας σε περιοχή του δήμου Αγίου Βασιλείου, δύο ανεμογεννήτριες

Κάτοικοι και συλλογικότητες απέτρεψαν την μεταφορά τους κι έτσι οδηγήθηκαν πίσω στο λιμάνι της Σούδας με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου να ζητά υπεύθυνο χωροταξικό σχεδιασμό από το κράτος.

Το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και οι Επιτροπές Αγώνα Αγίου Βασιλείου, εμπόδισαν την εγκατάσταση δύο ανεμογεννητριών στα βουνά της Κρήτης. Από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι και οι συλλογικότητες ήταν στο πόδι για να μην φτάσουν οι ανεμογεννήτριες στον προορισμό της εταιρείας.

Εν τέλει, το βαρύ φορτίο των δύο νταλικών έφτασε μέχρι το φαράγγι του Σωματά πριν τους Αρμένους, όπου η αστυνομία ήρθε σε συνεννόηση με τους διαμαρτυρόμενους και εκπρόσωπο της εταιρείας, που αποφάσισε οι ανεμογεννήτριες να επιστρέψουν στη Σούδα.

Το κλίμα μύριζε μπαρούτι εδώ και μέρες που αυθαίρετα, ιδιώτης εργολάβος μπάζωσε τα ρείθρα του δρόμου για τα όμβρια ύδατα για να μπορέσουν να περάσουν οι νταλίκες. Εργασίες που ανακλήθηκαν στην πράξη, αφήνοντας τον δρόμο που οδηγεί στα χωριά Άρδακτος, Βάτος και Ακτούντα του δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, ως είχε.

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, τονίζει ότι προωθούν την ήπια τουριστική ανάπτυξη και όχι εκβιομηχάνιση της περιοχής, ζητώντας υπεύθυνο και σωστό χωροταξικό σχεδιασμό για τις ΑΠΕ από το κράτος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ