ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Νομαδική Βιβλιοθήκη του Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη του Ρεθύμνου

0

Η Νομαδική Βιβλιοθήκη του Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας ξεκίνησε το ταξίδι της από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη  Ρεθύμνου το  Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και θα παραμείνει μέχρι 10 Ιουνίου, πριν συνεχίσει το ταξίδι για τον επόμενο σταθμό.

Η έκθεση λειτουργεί όλες τις ημέρες και τις  ώρες που είναι ανοιχτή η βιβλιοθήκη:

Δευτέρα – Παρασκευή 8:00 -14:30.  Δευτέρα & Πέμπτη 18:00-20:30.

Στα εγκαίνια πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Uncensored Library, όπου  παρουσιάστηκε η ιδέα της Νομαδικής Βιβλιοθήκης. Βασικός στόχος του MedPhoto Festival, όπως ανέφερε και ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Παύλος Φυσάκης,  είναι η ανάδειξη του φωτογραφικού βιβλίου. Για τον λόγο αυτό, το MedPhoto συγκρότησε συλλογή/βιβλιοθήκη, η οποία απαρτίζεται μέχρι στιγμής από 100 τίτλους  κλασικών έργων, που  έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της φωτογραφίας. Πέρα από αυτό, η διαδρομή των βιβλίων όπου υπάρχει ανάγκη είναι κάτι που συνδέει το Φεστιβάλ και τη Βιβλιοθήκη του Ρεθύμνου. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, η οποία εξελίσσεται από τότε που ξεκίνησε την πορεία της και αναζητάει διαρκώς δρόμους προσέγγισης των βιβλίων, έχει στο ενεργητικό της ήδη την ιδέα της μεταφοράς της γνώσης, καθώς για αρκετά χρόνια λειτουργούσαν και τα «βιβλιοαυτοκίνητα» που μετέφεραν το βιβλίο ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Κρήτης.

Ο πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου κ Μιχάλης Τρούλης καλωσόρισε τους οργανωτές του Medphoto, και τους ευχαρίστησε που επέλεξαν την Δημόσια Βιβλιοθήκη για την παρουσίαση της τόσο πολύτιμης έκθεσης φωτογραφικού βιβλίου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη εξαιρετική σημασία που έχει σήμερα η φωτογραφία όχι μόνο ως εικόνα, αλλά και ως τεκμήριο ιστορίας και πολιτισμού. Οι φωτογραφίες προσφέρονται για πολλές αναγνώσεις. Γράφουν, κάθε μια τη δικιά της ιστορία, έτσι όπως αποτυπώνουν κάθε ξεχωριστή  στιγμή…

Χαιρετισμό απηύθυνε και η  κ Πέπη Μπιρλιράκη, πρόεδρος της ΚΕΔΗΡ, η οποία ευχήθηκε καλή επιτυχία στην πορεία της Νομαδικής Βιβλιοθήκης, μεγάλη επισκεψιμότητα όσο θα φιλοξενείται  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη  και πραγμάτωση των νέων στόχων των φωτογράφων του κόσμου.

Η συνεργασία του Φεστιβάλ με τη βιβλιοθήκη μας είναι πολύ σημαντική, καθώς στην Κρήτη υπάρχει ένα μεγάλο κοινό που ήδη αγαπάει, ασχολείται ή θέλει να γνωρίσει τον κόσμο της φωτογραφίας.

Η Νομαδική Βιβλιοθήκη πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και χορηγία της MOTOR OIL.

Το 2ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ρεθύμνου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ