ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΣΥΠΑ Banner
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πραγματοποιήθηκε το 2ο Pride Κρήτης

0

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ

Η πολύχρωμη διαφορετικότητα του νησιού εορτάστηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο διήμερο Φεστιβάλ στο Δημοτικό Κήπο του Ρεθύμνου, με αρκετή συμμετοχή από όλους τους νομούς της Κρήτης και όχι μόνο.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το 2ο φεστιβάλ Ορατότητας στο Δημοτικό Κήπο το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το αυτοχρηματοδοτούμενο φεστιβάλ Υπηρηφάνειας ξεκίνησε το π. Σάββατο το απόγευμα και ολοκληρώθηκε την π. Κυριακή το βράδυ ενώ πραγματοποιήθηκε και παρέλαση στους δρόμους του Ρεθύμνου, πριν την έναρξη των εκδηλώσεων της δεύτερης μέρας.

Στόχος του Φεστιβάλ ήταν η ενδυνάμωση της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανς, Κουήρ, Ίντερσεξ) αλλά και η ισότιμη συνύπαρξή τους παντού.

01

Επιστημονικές και βιωματικές ομιλίες αλλά και ζωντανή μουσική από συγκροτήματα, γέμισαν το διήμερο των εκδηλώσεων στο δημοτικό κήπο. Παράλληλα λειτουργούσαν εικαστική γωνιά, βιωματικό εργαστήρι και πάγκοι παρουσίασης διαφόρων οργανώσεων.

Μέσα από τις δράσεις του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας πέρασαν μηνύματα ενάντια στην πατριαρχία, την ομοφοβία, τον σεξισμό, την τρανσφοβία και την αμφιφοβία, ενώ τονίστηκε και αλληλεγγύη στους μετανάστες και μετανάστριες αλλά και σε κάθε άτομο που καταπιέζεται με βάση το φύλο τη φυλή και την τάξη».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα απολύτως  πρόβλημα, παρά τους φόβους και τις αντιρρήσεις που υπήρξαν κατά τη συζήτηση για την παραχώρηση της άδειας για να πραγματοποιηθεί, καθώς η κοινότητα των LGBTQi+ αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΡΕΘΥΜΝΟ

Πραγματοποιήθηκε το 2ο Pride Κρήτης

0
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ