ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΣΥΠΑ Banner
ΡΕΘΥΜΝΟ

Παραμένει ζητούμενο ο τουρισμός της κρουαζιέρας

0

ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Ζητούμενο για το Ρέθυμνο συνεχίζει να αποτελεί ο τουρισμός της κρουαζιέρας καθώς μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα είναι πενιχρά παρά τον ενδιαφέρον που παρουσιάζει ως προορισμός.

Το θέμα, βέβαια, τίθεται για τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια, τα οποία περνούν ανοιχτά του Ρεθύμνου και καταπλέουν σε Χανιά και Ηράκλειο. Μικρά τουριστικά σκάφη φτάνουν σχεδόν καθημερινά στην μαρίνα αλλά με λιγοστούς επιβάτες που δεν ξεπερνούν τα 45 άτομα.

Προς το παρόν μετά από συνεργασία των τοπικών φορέων επετεύχθη όπως λεωφορεία από Ηράκλειο και Χανιά να μεταφέρουν επιβάτες κρουαζιερόπλοιων στην πόλη μας κάθε Τετάρτη ενώ η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου κ. Ρένα Κουτσαλεδάκη εμφανίζεται αισιόδοξη για τον επόμενο χρόνο, καθώς όπως υποστήριξε μιλώντας στην εφημερίδα μας γίνονται συνεχώς επαφές και προσπάθειες για ανάπτυξη του συγκεκριμένου τουριστικού τομέα. Ειδικές επαφές είχε μάλιστα στις εκδηλώσεις «Ποσειδώνια 2016» μετά από τις οποίες δηλώνει ικανοποίηση για το αποτέλεσμα τους.

«Μέχρι να πετύχουμε το στόχο μας, καταφέραμε να ενταχθεί το Ρέθυμνο στις περιηγήσεις που κάνουν οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιον που αράζουν σε Χανιά και Ηράκλειο. Έτσι κάθε Τετάρτη έως τον Σεπτέμβριο θα έχουμε λεωφορεία με εκδρομείς. Γίνονται επίσης συζητήσεις να έχουμε αντίστοιχες εκδρομές και τις άλλες ημέρες» είπε η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ενώ ικανοποίηση εκφράζεται και από πλευράς του ΟΕΒΕΡ καθώς όπως δήλωσε το Πρόεδρος του κ. Κοσμά Περπυράκη «πρόκειται για μια προσωρινή τονωτική «ένεση» για τον επαγγελματικό κόσμο του Ρεθύμνου και μέχρι να ολοκληρωθούν οι επαφές και οι συμφωνίες για κρουαζιέρες με προορισμό το Ρέθυμνο.»

 

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ

Στο μεταξύ σε φάση «αναμονής» παραμένει το ζήτημα της ολοκλήρωσης του υδατοδρομίου στο Ρέθυμνο και της αδειοδότησης του.

Μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της μελέτης του υδατοδρομίου θα πρέπει να γίνουν μια σειρά από εργασίες όπως η τοποθέτηση μίας πλωτής εξέδρας και μαγνητική πύλη εισόδου και εξόδου στο εμπορικό λιμάνι και σειρά άλλων απαιτούμενων παρεμβάσεων, για τις οποίες θα γίνει συγκεκριμένος διαγωνισμός. Ωστόσο, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, όπως το αν ο υλικός αυτός εξοπλισμός είναι δυνατόν να αγοραστεί από τον ανάδοχο λειτουργίας τους υδατοδρομίου.

Σύμφωνα με την κ. Κουτσαλεδάκη η πληροφόρηση που έχει από το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών, μετά την αδειοδότηση της Κέρκυρας και των Παξών, ακολουθεί το υδατοδρόμιο της Πύλου και στην συνέχεια του Ρεθύμνου.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΡΕΘΥΜΝΟ

Παραμένει ζητούμενο ο τουρισμός της κρουαζιέρας

0
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ