ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Πορεία με γουρούνια στο κέντρο της πόλης Video - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

0

Με πορεία στο κέντρο της πόλης, στην οποία προπορεύονταν γουρούνια, συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Ρεθύμνου.

Έχοντας ζωγραφίσει με τα βασικά χρώματα των κομμάτων τις πλάτες των γουρουνιών, τα παρομοίαζαν με πολιτικούς και φώναζαν ότι «βγήκαν στους δρόμους για να σας ζητήσουν ψήφους». Ιδιαίτερες ήταν οι αιχμές κατά του κυβερνώντος κόμματος ΣΥΡΙΖΑ .

Η πορεία προκάλεσε εντύπωση σε όλο τον κόσμο που χαμογελούσε στη θέα των τριών μικρών γουρουνιών που προπορεύονταν στην κεντρική λεωφόρο Κουντουριώτη.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΔΟΥ

Οι κινητοποιήσεις είχαν ξεκινήσει νωρίτερα με την Τράπεζα Πειραιώς, πρώην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος, να μπαίνει στο στόχαστρο των αγροτών οι οποίοι απέκλεισαν και τα τρία υποκαταστήματα που διατηρεί στο Ρέθυμνο. Από τους διαδηλωτές δε «γλίτωσε» τον αποκλεισμό ούτε η τράπεζα ALPHA , η οποία είναι ακριβώς απέναντι από το υποκατάστημα της Πειραιώς στη Λ. Κουντουριώτη

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες που εδώ και μέρες είχαν αποκλείσει τον κόμβο στο Ατσιπόπουλο, με απόφασή τους από χθες έχουν αποκλείσει τα γραφεία της ΔΟΥ, ενώ σήμερα προχώρησαν και σε αποκλεισμό των τριών υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς και του υποκαταστήματος της τράπεζας Αττικής.

Ο αποκλεισμός των τραπεζών ξεκίνησε από τα δυτικά με τους αγρότες να κάνουν κατάληψη πρώτα στο υποκατάστημα της Πειραιώς στη Λ. Σταμαθιουδάκη, κατόπιν κατευθύνθηκαν στο δεύτερο υποκατάστημα στη Λ. Κουντουριώτη, όπου απέκλεισαν και το υποκατάστημα της τράπεζας ALPHA και συνέχισαν με το τρίτο κατάστημα της Πειραιώς στην περιοχή της Καλλιθέας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ