ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Από τη Μεσαρά ξεκίνησε τον προεκλογικό αγώνα ο Σεραφείμ Τσόκας

0

«Μήνυμα νίκης για τον συνδυασμό «ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» του Σεραφείμ Τσόκα, έδωσε σήμερα η Μεσαρά, που συμβολικά επιλέχθηκε για το ξεκίνημα του προεκλογικού αγώνα στην ενδοχώρα της Κρήτης».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Σεραφείμ Τσόκας συνοδευόμενος από τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηρακλείου, Ζαχαρία Κεφαλογιάννη και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, ξεκίνησαν την περιοδεία τους το πρωί του Σαββάτου από την Αγία Βαρβάρα και συνέχισαν, επισκεπτόμενοι τους Αγίους Δέκα, τις Μοίρες, την Πόμπια, το Τυμπάκι και τον Κόκκινο Πύργο.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, έτυχαν θερμής υποδοχής από τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών, οι οποίοι έσπευσαν -όχι απλά- να τους χαιρετήσουν, αλλά και να τονίσουν ότι βρίσκονται στο πλευρό τους, επισημαίνοντας ότι στο πρόσωπο του Σεραφείμ, από την εποχή που ήταν Γ.Γ. Περιφέρειας Κρήτης, η Μεσαρά είδε επιτέλους έργα και όχι λόγια.

Κοινή συνισταμένη των κατοίκων και των φορέων της Μεσαράς, είναι η ανάγκη ολοκλήρωσης του δρόμου που ξεκίνησε από τον Σεραφείμ Τσόκα, πράγμα που δεν ξεχνούν, όπως επίσης και το ότι στη συνέχεια, η απερχόμενη Περιφερειακή αρχή άφησε το έργο στην τύχη του.

unnamed (9)

Ο Σεραφείμ Τσόκας είχε συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο , με τη Δήμαρχο Φαιστού, Μαρία Πετρακογιώργη, με τον Δήμαρχο Γόρτυνας, Νίκο Σχοιναράκη καθώς και με τα συμβούλια Πολιτιστικών Συλλόγων και φορέων της Μεσαράς, παράλληλα ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα της περιοχής, επισημαίνοντας ότι με τις εκλογές του Μαΐου αρχίζει μια νέα εποχή. Μια εποχή ανάπτυξης και δημιουργίας για την Μεσαρά και ολόκληρη την Κρήτη. «Εμείς θα συνεχίσουμε όλα όσα είχαμε ξεκινήσει και δεν ολοκλήρωσε η παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας. Θα πιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε και θα το επεκτείνουμε με νέες αναπτυξιακές προοπτικές. Γιατί η Κρήτη δεν μπορεί να καθυστερεί και να μένει πίσω» ανέφερε χαρακτηριστικά .

unnamed (10)

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις επαφές και τις συναντήσεις του ο Σεραφείμ Τσόκας δήλωσε :

«Σήμερα περιοδεύουμε την περιοχή της Μεσσαράς μαζί με τον υποψήφιο Αντιπερειφερειάρχη, τον Ζαχαρία Κεφαλογιάννη και μια σειρά από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους. Επισκεφτήκαμε και την Ιερά μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας, όπου είδαμε και το πολιτιστικό κέντρο που κατασκευάζεται. Είναι ένα έργο πιστεύω που αναβαθμίζει όλη την περιοχή και δίνει δυνατότητες στη Μητρόπολη να υπηρετήσει την νεολαία και την καινοτομία, που είναι το ζητούμενο στην σημερινή μας εποχή. Παράλληλα κατασκευάζεται ένα κέντρο που μπορεί να φιλοξενήσει συνέδρια, ενώ ταυτόχρονα, αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον που υπήρχε για το διαθρησκευτικό διάλογο που υπήρχε σε αυτήν εδώ την περιοχή, αλλά και στην Κρήτη γενικότερα. Πέρα από αυτό, θέλω να τονίσω την επαφή μας με τον κόσμο και τα προβλήματα του. Που για μας είναι πάρα πολύ σημαντική!

Οφείλω να πω ότι το κυρίαρχα θέματα της Μεσαράς αυτή την στιγμή, οι υποδομές, μιλάμε για τον δρόμο Ηράκλειο –Μεσαρά και την κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό τομέα.

Ως προς το πρώτο, επιτρέψτε μου να πω ότι ο δρόμος Ηράκλειο-Μεσαρά ξεκίνησε όταν ήμουν Περιφερειάρχης, το διάστημα 2004-2009 εξασφαλίστηκαν με υπεράνθρωπη προσπάθεια 107 εκ. ευρώ. Έτσι έφτασε ο δρόμος εκεί που έφτασε. Έκτοτε δεν έχει μπει ούτε μια πέτρα πάνω στην άλλη και αυτό το λέω όχι για να κατακρίνω κάποιους, αλλά για να κινητοποιήσω τους αρμόδιους και να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Δεν είναι το ποιος το κάνει, είναι το γιατί το κάνει και τι αποτέλεσμα έχει για τον πολίτη.

Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε για τον πολίτη της Μεσαράς, ο οποίος προσφέρει τόσα πολλά στην εθνική οικονομία, ασφαλή μετακίνηση για τον ίδιο και την οικογένεια του. Πρέπει να φροντίσουμε για την ασφαλή και ποιοτική μετακίνηση των προϊόντων του.

Επίσης πρέπει επιτέλους να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις υποδομές του αγροτικού τομέα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το μέλλον. Και πάνω από όλα να δούμε με πολύ μεγάλη προσοχή την διαχείριση του υδάτινου δυναμικού, που είναι η αχίλλειος πτέρνα αυτό του νησιού».

Ο κ. Τσόκας θα επισκεφθεί τη Μόνη Οδηγήτριας, και θα έχει συνάντηση με τον πατέρα Παρθένιο και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Μονή Καλυβιανής.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στον Κόκκινο Πύργο και το Τυμπάκι και το βράδυ θα παρευρεθεί στο πάρτι νεολαίας του συνδυασμού στο Barolo στο Ηράκλειο.

Το πρόγραμμα της Κυριακής 13/04/2014

09.15: Αναχώρηση αντιπροσωπείας του συνδυασμού, με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Σεραφείμ Τσόκα, τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηρακλείου, Ζαχαρία Κεφαλογιάννη και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους για Ζαρό

10.00: Εκκλησιασμός στον Αγ. Γεώργιο στο Ζαρό, περιοδεία στο χωριό και επίσκεψη στο μουσείο Λαογραφικής τέχνης, στη Μονή Βροντησίου, Αγίου Νικολάου, συνάντηση με τη «Βοήθεια Στο Σπίτι» της περιοχής, με τοπικούς φορείς, με επιτροπές αγροτών και κτηνοτρόφων και επίσκεψη στη λίμνη Ζαρού

12.00: Επίσκεψη στις Καμάρες

13.00: Επίσκεψη στα Βορίζα

14.00: Επίσκεψη στο Ζαρό (Γεύμα)

17.00: Επίσκεψη στη Γέργερη

19.00: Επίσκεψη στις Δαφνές

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ