ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στηρίζουν τα παιδιά με αναπηρία

0

Την έναρξη συνεργασίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Συλλόγου “Δικαίωμα” στη ζωή ανακοίνωσαν την περασμένη Δευτέρα σε κοινή συνέντευξη τύπου, ο ΠρύτανηςΕυρ. Γ. Στεφάνου και ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Π. Σημαντηράκης. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνεργασίας συμφωνήθηκε:

1. Να συνταχθεί μνημόνιο συνεργασίας των δύο φορέων για την υλοποίηση ενεργειών που θα αφορούν στη στήριξη παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Βάση και οδηγός για την επίτευξη των στόχων της συνεργασίας θα αποτελέσει συγκεκριμένη καταγραφή των αναγκών ΑμεΑ και των οικογενειών τους, με πιλοτική εφαρμογή στο Νομό Ηρακλείου.

2. Οι δομές του Συλλόγου «Δικαίωμα στη Ζωή» να αποτελέσουν δομές υποδοχής για πρακτική άσκηση φοιτητών των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε επίσης ότι, από την έναρξη του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, ξεκίνησε η μεταφορά φοιτητών με αναπηρία του Πανεπιστημίου Κρήτης από και προς τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος στο Ηράκλειο, με τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα του Συλλόγου «Δικαίωμα στη Ζωή». Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Στεφάνου επέδωσε στον Πρόεδρο του Συλλόγου «Δικαίωμα στη ζωή» κ. Σημαντηράκη τιμητικό έπαινο και το μετάλλιο του Πανεπιστημίου Κρήτης, ως αναγνώριση της ευγενικής χορηγίας της δωρεάν μεταφοράς φοιτητών με αναπηρία του ιδρύματος. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Δικαίωμα στη ζωή» ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πρύτανη και δήλωσε ότι η τιμή για το Σύλλογο είναι πολύ μεγάλη όπως και η ευθύνη που προκύπτει από τη συνεργασία των δύο φορέων.

Τόσο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης όσο και ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Δικαίωμα στη ζωή» δήλωσαν ότι προσβλέπουν η συνεργασία τους να έχει διάρκεια και ανοικτό πλαίσιο, στο οποίο να περιλαμβάνεται ακόμη και η λειτουργία δομών και υπηρεσιών για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) στην Περιφέρεια Κρήτης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ