ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεατρική ομάδα Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου: "Η ισχύς εν τη ενώσει"

0

Πάνω κάτω είκοσι (20) χρόνια παρακολουθούμε τη δράση της θεατρικής ομάδας της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.
Δεκάδες ιστορικά, θρησκευτικά και παραδοσιακά θέματα έχουν πάρει "σάρκα και οστά "πάνω στο θεατρικό σανίδι, όχι μόνο του Ρεθύμνου, αλλά και εκτός .
Μια ομάδα που συνεχώς ανανεώνεται με ταλαντούχο έμψυχο υλικό, αλλά και με την απαραίτητη συνέχεια, ατόμων που ως πρωτεργάτες έθεσαν τον θεμέλιο λίθο της ιδιαίτερης αυτής παρέας.
Η ομαδικότητα,η υπευθυνότητα και η προσεγμένη ιστορική προσέγγιση των θεμάτων που κάθε φορά ασχολείται η θεατρική ομάδα, βρήκαν καταφύγιο στους κόλπους της τοπικής μας Εκκλησίας ,αρχής γενομένης, απο τον Μακαριστό Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Άνθιμο και εν συνεχεία με τον νυν Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κκ Ευγένιο,στο πλαίσιο της Σύναξης νέων και φοιτητών της  Μητρόπολης μας, και τώρα, απο τον Μητροπολίτη μας,κκ Πρόδρομο.

Πλούσιοι διάλογοι, προσαρμοσμένοι στην τοπική μας διάλεκτο,ιδιαίτερη σκηνοθεσία, πρωτότυπη μουσική, ευφάνταστα σκηνικά και προσεγμένα κοστούμια, έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ του επιτυχημένου αποτελέσματος.
Η ανταπόκριση του κοινού,όπως και εφέτος με τους" Δροσουλίτες",ανταμείβει τον κόπο και την αγάπη των συντελεστών, δίνοντας τους την ώθηση για ακόμη καλύτερες και ψυχοφελείς θεατρικές παραστάσεις. Εξάλλου, η πολυετείς παρουσία στα πολιτιστικά θεατρικά δρώμενα του τόπου, αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας,υποδηλώνει την αρτιότητα της προσπάθειας που γίνεται απο όλους τους συντελεστές διαχρονικά. Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στη τοπική λαογραφία,στην εξωστρέφεια και την προώθηση των πλούσιων χαρισμάτων και επιδεξιοτήτων, ατομικά και συλλογικά.
Είναι ελπιδοφόρο, σε μια πολιτεία σαν το Ρέθυμνο, να καρποφορούν ,και να συνεχίζουν να υπάρχουν, πρωτοβουλίες-προσπάθειες,που προάγουν τον πολιτισμό, τη συνεργασία ,μα προπάντων την αλληλεγγύη, μέσα απο θεατρικές παραστάσεις, που δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα!
Πολλά τα έτη σας κυρίες και κύριοι της Θεατρικής Ομάδας της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου!!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ