ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο εκπαιδευτικός Φρεντ Φήταμ στα βραβεία DIANA LEGACY

0

Ο Ελληνοβρετανός εκπαιδευτικός Φρεντ Φήταμ, διευθυντής των Κέντρων Αγγλικής Γλώσσας «Ασημένια Φήταμ», έδωσε το «παρών» στη διεθνή απονομή των Diana Legacy Awards 2021 (Βραβείων Παρακαταθήκης της Πριγκίπισσας Νταϊάνα) κατόπιν προσκλήσεως από τη Λαίδη Tessy Ojo CBE, Πρόεδρο του Βασιλικού Κοινωφελούς Ιδρύματος “The Diana Award”, και τον Λόρδο Spencer, αδελφό της Πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Η λαμπρή τελετή, της οποίας προηγήθηκε επίσημο δείπνο, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου σε κλίμα εορταστικό και είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς έλαβε χώρα στο πατρικό της Πριγκίπισσας, το Κτήμα Althorp, όπου σήμερα αναπαύεται.

Είκοσι νέοι από όλο τον κόσμο έλαβαν το ανώτατο βραβείο κύρους που μπορεί να απονεμηθεί σε έναν νέο παγκοσμίως για το ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο του, στο όνομα και τη μνήμη της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, η οποία θα γινόταν φέτος 60 ετών. Οι νέοι αυτοί στέκονται ακούραστα και άφοβα στην πρώτη γραμμή με επιτυχημένες διεθνείς καμπάνιες που αφορούν, μεταξύ άλλων, ζητήματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η αποστρατιωτικοποίηση και οι άστεγοι και αποστιγματίζουν φλέγοντα θέματα όπως η ανορεξία, ο αυτισμός, η διπολική διαταραχή και οι ανίατες ασθένειες, έτσι όπως θα έκανε και η Πριγκίπισσα Νταϊάνα αν βρισκόταν σήμερα ανάμεσά μας.

Ο κ. Φήταμ παραβρέθηκε στην εκδήλωση ως μέλος της κριτικής επιτροπής του βασιλικού ιδρύματος, ιδιότητα που διατηρεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ