ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δήμος Ανωγείων: Προβολή ντοκιμαντέρ " Νήζα ο όρκος των βοσκών" στην αίθουσα Μ. Κεφαλογιάνης

0

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί την Πέμπτη 23/12/2021

Ο όρκος των βοσκών του Ψηλορείτη εκφράζει τόσο συμβολικά όσο και ουσιαστικά  τις πολλές όψεις μέσα στις οποίες εξελίχθηκε ένας κοινωνικός και κοινοτικός μηχανισμός συνοχής, επίλυσης διαφορών και εθιμικού δικαίου, προερχόμενος από το μακρινό μας παρελθόν.

Μέσα από τη δημιουργία του εθνογραφικού ντοκιμαντέρ Νήζα Ο Όρκος των βοσκών, γίνεται μια πρώτη οπτικοακουστική αναφορά με αρχή τον όρκο  στους τρόπους και τις εθιμικές παραδόσεις, οι οποίες συνέθεσαν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του Ψηλορείτη και τον κόσμο των βοσκών.

Ο Δήμος Ανωγείων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Φορέα Androidus Project Tank διοργανώνουν την  εκδήλωση προβολής του ντοκιμαντέρ την Πέμπτη 23/12/21 και ώρα 18:00 στην αίθουσα Μανώλη Κεφαλογιάννη (κάτω απ’ την τράπεζα Πειραιώς).

Την προβολή του ντοκιμαντέρ θα προλογίσουν ο Δήμαρχος Ανωγείων κ.Σωκράτης Κεφαλογιάννης , η Αν. Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας του Δικαίου και της Παρέκκλισης στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Βάσω Πετούση και ο Δικηγόρος Παρ Αρείω Πάγω και Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης Νίκος Σκουλάς.

Η εκδήλωση προβολής είναι ανοιχτή προς το κοινό όλων των ηλικιών ενώ ληφθούν και θα τηρηθούν, όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον covid-19.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ