ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Κυριακή η εκδήλωση μνήμης για τον Χάρη Καλαϊτζάκη

0

Την προσεχή  Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση μνήμης για τον δικηγόρο Χάρη Καλαϊτζάκη (1953-2020). Τη συνδιοργανώνουν οι «Ημέρες Ρεθύμνου» με την εφημερίδα «Κρητική Επιθεώρηση» και θα λάβει χώρα στο «Σπίτι του Πολιτισμού» στο Ρέθυμνο.

Θα μιλήσουν σ’ αυτήν πολλοί φίλοι του. Ο αντιδήμαρχος Θωμάς Κρεβετζάκης θα πει «Δυο λόγια για τη ζωή του Χάρη Καλαϊτζάκη», η Ελένη Τζέτζου θα μιλήσει με θέμα «Ο δικηγόρος Χάρης Καλαϊτζάκης»,  ο Μάνος Τσάκωνας θα συνεχίσει αναπτύσσοντας το θέμα «Χάρης. Ο γρίφος που αγαπήσαμε», ο Μανόλης Μακρυδάκης θα μιλήσει με θέμα «Ένας ξεχωριστός άνθρωπος, και στον αθλητισμό» και ο Χάρης Στρατιδάκης θα κάνει σχόλια στην προβολή διαφανειών «Στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων του Χάρη Καλαϊτζάκη». Θα διαβαστεί επίσης το λογοτεχνικό κείμενο της Ελένης Γιαννακάκη «Στη μνήμη του Χάρη μας», ενώ θα αντιφωνήσει εκ μέρους της οικογένειας ο γιος του εκλιπόντος Αντώνης Καλαϊτζάκης.

Συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Καλαϊτζάκης, ενώ υπάρχει πρόβλεψη να πάρουν τον λόγο και όσοι τυχόν θα επιθυμούσαν να προσθέσουν στα λεγόμενα αναφορές για τον αείμνηστο συμπολίτη. Κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης των εισηγήσεων θα γίνεται προβολή διαφανειών, που θα αισθητοποιήσουν την παρουσία του στον χώρο. Με το πέρας της εκδήλωσης, η οποία έχει τεθεί  υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Ρεθύμνης, θα προσφερθεί σ’ όσους παρευρεθούν αναμνηστικό βιβλίο, σε επιμέλεια Χ. Στρατιδάκη, με τον τίτλο «Χάριν μνήμης: Χάρης Α. Καλαϊτζάκης (1953-2020)».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με αυστηρή εφαρμογή των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ