ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαθητικό διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού για το Αρκάδι

0

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού σχετικά με την Αρκαδική εθελοθυσία, για τους μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Ρεθύμνης.  

Το παιχνίδι διοργανώθηκε από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου και συμμετείχαν είκοσι πέντε ομάδες από τα Δημοτικά σχολεία και είκοσι εννιά ομάδες από τα Γυμνάσια και Λύκεια του νομού, με συνολικά σχεδόν χίλιους μαθητές.

Οι τρεις πρώτες ομάδες από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα, σε ειδική τελετή που θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα, θα πάρουν από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή για το σχολείο τους, που χορήγησαν η Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, η Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου και οι Δήμοι του Νομού.

Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα σχολεία που πρώτευσαν είναι:

  1. Δημοτικό σχολείο Σπηλίου με την ομάδα «Μπουρμπάδες»
  2. 14ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου με την ομάδα «Κυνηγοί»
  3. 13ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου με την ομάδα «Κεραυνοί»

Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τις τρεις πρώτες θέσεις πήραν τα σχολεία:

  1. Μουσικό σχολείο Ρεθύμνου με την ομάδα «Χορδές, πλήκτρα και δοξάρια»
  2. Πειραματικό Λύκειο με τις ομάδες «Μπουρλοτιέρηδες» και «Αρκαδιοδρόμοι»
  3. ΓΕΛ Περάματος με την ομάδα «Μπουρλοτιέρηδες».

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο παιχνίδι, καθώς και στους εμψυχωτές εκπαιδευτικούς τους. Το παιχνίδια, για μια χρονιά ακόμα,  πέτυχε όλους τους παιδαγωγικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς, κάνοντας παράλληλα τους μαθητές των σχολείων του Ρεθύμνου κοινωνούς και γνώστες της Τοπικής μας Ιστορίας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς που υλοποίησαν το παιχνίδι και στις δύο Βαθμίδες, προσφέροντας και καταθέτοντας από τον ελεύθερο χρόνο τους, γνώσεις, μεράκι και φαντασία.

Το διαδικτυακό κυνήγι για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση επιμελήθηκε ο δάσκαλος και Διευθυντής του 10ου Δημοτικού Σχολείου κ. Νίκος Δερεδάκης

Το διαδικτυακό κυνήγια για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση επιμελήθηκε ο μαθηματικός και Υποδιευθυντής του Πειραματικού Λυκείου Ρεθύμνου κ. Ηλίας Λουλούδης.

Τον τεχνικό και διαδικτυακό σχεδιασμό και των δύο παιχνιδιών ανέλαβε ο καθηγητής Πληροφορικής κ. Μανώλης Μεταξάκης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ