ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Λόρκα από το «Σχολείο Θεάτρου» του Θεατρικού Περίπλου

0

Η καραντίνα μπορεί να κράτησε μακριά τους ανθρώπους από τις συνήθειες και τα ενδιαφέροντά τους, αυτό όμως δεν ισχύει για τους σπουδαστές του «Σχολείου Θεάτρου» του Θεατρικού Περίπλου.

Τα θέατρα και οι δραματικές σχολές παρέμειναν κλειστές για πολλούς μήνες στη διάρκεια της καραντίνας. Το «Σχολείο Θεάτρου», όμως, επέμεινε και αντιστάθηκε δυναμικά στην αδράνεια που δημιουργούσε η καραντίνα κατορθώνοντας κάτι μοναδικό: δημιούργησε μια παράσταση εξ’ ολοκλήρου διαδικτυακά.

Όλοι οι σπουδαστές έφτιαξαν ο καθένας και η καθεμία τη δική τους μικρή θεατρική σκηνή στον χώρο του σπιτιού τους, από την οποία εξερευνούσαν για περισσότερο από 8 μήνες τον κόσμο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα και το περιβάλλον στο οποίο εκτυλίσσεται ένα από τα αριστουργήματά του, «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», καταλήγοντας σε μια ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε διαδικτυακά και προβλήθηκε στα πλαίσια των εξετάσεων του Γ’ έτους του «Σχολείου Θεάτρου» σε περιορισμένο κοινό.

Το «Σχολείο Θεάτρου» και ο Θεατρικός Περίπλους σε συνεργασία με την Περιηγητική Λέσχη Ρεθύμνου, θέλοντας να μοιραστούν αυτή την υπέροχη εμπειρία, αποφάσισαν να προβάλλουν την παράσταση σε μία δια ζώσης συνάντηση, την

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, ώρα 21:00

στην αίθουσα της Περιηγητικής Λέσχης Ρεθύμνου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω του περιορισμένου αριθμού ατόμων δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες θέσεις. Ωστόσο αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μας στείλει μήνυμα στο mail: [email protected] και θα τον ενημερώσουμε σε περίπτωση που υπάρξουν θέσεις λόγω κάποιας ακύρωσης.

Συντελεστές:

Διδασκαλία - Συντονισμός: Μαρία Καντιφέ

Μουσική: Βαγγέλης Λινοξυλάκης

Δούλα: Φωτεινή Καραγκαδάκη (Α' Έτος)

Πόνθια: Άννα Τζανιδάκη (Δ' Έτος)

Αδέλα: Μαριάννα Φωτοπούλου (Β' Έτος)

Μαρτύριο: Νικολέτα Μητσοπούλου (Β' Έτος)

Μαγδαλένα: Νικολέτα Μακρυγιάννη (Β' Έτος)

Αγκούστιας: Μαρίνα Νικάκη (Γ' Έτος)

Αμέλια: Φωτεινή Καραγκαδάκη (Α' Έτος)

Φωνή Υπηρέτριας: Γιάννης Μαθιουδάκης (Β' Έτος)

Μαρία Χοσέφα: Στέλλα Φραντζεσκάκη (Δ' Έτος)

Προυτένθια: Νικολέττα Κωμοδρόμου (Γ' Έτος)

Βοηθοί: Γιάννης Μαθιουδάκης (Β' Έτος), Μάριος Μαραγκουδάκης (Δ' Έτος), Γιάννης Καλλέργης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ