ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο…Κρήτη και 1821. Η Ελληνική Επανάσταση, τα γεγονότα στην Κρήτη και στην περιοχή των Ρουστίκων»

0

Ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη, συμμετέχοντας στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, διοργανώνει την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο εκδήλωση με θέμα: «Κρήτη και 1821. Η Ελληνική Επανάσταση, τα γεγονότα στην Κρήτη και στην περιοχή των Ρουστίκων».

Το θέμα αυτό, που παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον, γιατί συνδέει την εθνική με την τοπική Ιστορία, θα αναπτύξουν τρεις ομιλητές που θα ιχνηλατήσουν με τρόπο τεκμηριωμένο αυτή τη σύνδεση: ο Γιάννης Σκαλιδάκης, ιστορικός – μέλος Ε.ΔΙ.Π. στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Εύα Περπυράκη, φυσικός – μέλος του Ομίλου Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη, και ο Νίκος Δερεδάκης, δάσκαλος – ιστορικός ερευνητής.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Αλέξης Πολίτης, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης – πρ. πρόεδρος του Ομίλου Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη.

Ριζίτικα και ρίμες της Κρήτης θα τραγουδήσει η Μαρία Φραγκιαδάκη, φιλόλογος – πρ. πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ειρήνη Βογιατζή, φιλόλογος – μέλος του Δ.Σ.  του Ομίλου Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, ο Δήμος Ρεθύμνης και το Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο και Βιβλιοθήκη Ρουστίκων «Ανέστης και Μανόλης Αναγνωστάκης».

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας και περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Κατά την είσοδο του κοινού είναι αναγκαία η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης εντός των τελευταίων έξι μηνών, καθώς και η επίδειξη αποδεικτικού ταυτότητας. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη, όπως και η τήρηση των αποστάσεων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ