ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα επαγγέλματα στο Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνου

0

Από τις πιο εντυπωσιακές αίθουσες στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνης είναι η αίθουσα με τα επαγγέλματα που άνθισαν στο Ρέθυμνο τον περασμένο αιώνα. Το Μουσείο συμπληρώνει και εμπλουτίζει την αίθουσα συνεχώς με αναπαραστάσεις περισσότερων επαγγελμάτων που γίνονται δυνατές χάρη στις δωρεές των αντικειμένων και των εργαλείων των παραδοσιακών μαστόρων και των οικογενειών τους.


Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν το Φαρμακείο (δωρ. Μάνος Αστρινός), το Βιβλιοχαρτοπωλείο (δωρ. Μάνος Αστρινός & Αν. Πλαττυράρχου), έγιναν ο εμπλουτισμός και η ανακατασκευή του Οργανοποιείου(δωρ. Μανώλης Σταγάκης & Γιώργου Παπαλεξάκης) και των δύο Τσαγκαράδικων (δωρ. Οικ. Φουρτίνη & Σκαλίδη). Ακόμη με εργαλεία και αντικείμενα από σαπωνοποιείς του Ρεθύμνου διαμορφώνεται ο σχετικός χώρος(δωρ. Κωστής & Γιώργος Ζ.Καπελώνης, Πέπη Μπιρλιράκη, Δανιήλ Ορφανουδάκης, Παναγιώτης Παρασκευάς, Γιώργος Σταυρουλάκης, Άρης Χατζιδάκης).


Το Υπουργείο Πολιτισμού  με το πρόγραμμα «Συμπλήρωση – Εμπλουτισμός της Αίθουσας με τα παραδοσιακά επαγγέλματα του Ιστορικού  Λαογραφικού Μουσείου Ρεθύμνης» , επιχορήγησε το Μουσείο με 10.000€ κάνοντας  δυνατή την ανανεωτική αυτή προσπάθεια την οποία συμπλήρωσε με δωρεά της η Πρόεδρος του Μουσείου Φαλή Βογιατζάκη.


Έχοντας υποστεί ζημιές από τις τελευταίες βροχές το Μουσείο κλείνει για το κοινό και θα είναι πάλι επισκέψιμο από την άνοιξη όπως κάθε χρόνο

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ