ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαδικτυακό παιχνίδι χαμένου θησαυρού για το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου

0

Διαδικτυακό Κυνήγι Θησαυρού για τους μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφέρειας Ρεθύμνου, διοργανώνουν οι  Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ρεθύμνου, τη Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου και όλων των Δήμων της Π.Ε. Ρεθύμνου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της για την Αρκαδική Εθελοθυσία την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021. Οι μαθητές καλούνται να «ανακαλύψουν» το Θησαυρό, ακολουθώντας προσεκτικά τις οδηγίες που τους δίνονται. Ο θησαυρός, βέβαια, είναι συμβολικός, όπως συμβαίνει σε όλα τα Κυνήγια Θησαυρού στην πόλη μας, κι αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στη συμμετοχή.

 Ωστόσο, στις τρεις πρώτες ομάδες, από κάθε βαθμίδα της Εκπαίδευσης, θα τους δοθεί ως βραβείο ένας Ηλεκτρονικός Υπολογιστής και θα βραβευθούν σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί.

Ο θεσμός αυτός πραγματοποιείται εδώ και δύο χρόνια συνεχόμενα με μεγάλη επιτυχία με σκοπό οι μαθητές να μάθουν την τοπική τους ιστορία μέσα από μια καινοτόμα και ευχάριστη μέθοδο.

Υπεύθυνοι για την διεξαγωγή του παιχνιδιού:

Δερεδάκης Νίκος Διευθυντής 10ου Δ.Σ. Ρεθύμνου

Λουλούδης Ηλίας Υποδιευθυντής Πειραματικού Λυκείου

Μεταξάκης  Μανώλης Καθηγητής Πληροφορικής

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ