ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΣΥΠΑ Banner
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρέθυμνο: Παρουσίαση βιβλίου «Ο Χαΐνης»

0

Το μυθιστορηματικό βιβλίο του αείμνηστου ιατρού Στυλιανού Κανδυλάκη «Ο Χ α ΐ ν η ς», που εκδόθηκε πρόσφατα, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016,  στο Ωδείο Ρεθύμνου, στις 6 μ.μ.

Στο βιβλίο θα αναφερθεί ο φιλόλογος-συγγραφέας Γιώργος Φρυγανάκης. Στο συγγραφέα του βιβλίου ως ιατρό και άνθρωπο θα αναφερθεί  ο Νίκος Παπαδάκης, διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Περάματος.

Την εκδήλωση συντονίζει ο Γιάννης Καλαϊτζάκης,  εκδότης-δ/ντης εφ. Κρητική Επιθεώρηση. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του ΕΚΑΒ.

Πληροφορίες οπισθόφυλλου:

«Μετά τη βίαιη αντίδρασή του στις επανειλημμένες προσβολές των ντόπιων ζαφτιγέδων, ο Νικολής αναγκάζεται να εγκαταλείψει το χωριό του την Αργυρούπολη και γίνεται χαΐνης. Με το όνειρο της επιστροφής και με πυξίδα την καρδιά του περιπλανιέται στα βουνά και στις πόλεις της Κρήτης. Ένα ταξίδι που θα επηρεαστεί όχι μόνο από τα συναπαντήματα και τα  παιχνίδια της μοίρας αλλά και από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα… Ο συγγραφέας ως ακριβής χρονικογράφος μας δίνει μια ζωντανή εικόνα από την Κρήτη στο τέλος του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρέθυμνο: Παρουσίαση βιβλίου «Ο Χαΐνης»

0
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ