Μυστηριακή, ατμοσφαιρική, κατανυκτική, απολύτως μέσα στο πνεύμα των ημερών, είναι η τέλεση της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων στον σπηλαιώδη Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στον Κουμπέ.
Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί να τελείται εκεί από τους Πρεσβύτερους της Ενορίας Αγίας Φωτεινής η Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία κατά την νύχτα της 24ης προς 25ης Δεκεμβρίου.
Δεκάδες πιστοί ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια πάνω στο βράχο για να γιορτάσουν μέσα στο σπήλαιο την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, εντός του οποίου τοποθετείται αναπαράστασης της Φάτνης της Γέννησης.
Ο Ναός αυτός, λειτουργείται επίσης κατά τη εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα και αποτελεί ένα από τα μεγάλα προσκυνήματα της πόλης, το οποίο προσελκύει εκατοντάδες πιστούς κάθε χρόνο.
Οι Ιερείς Μανούσος Βαλέργας, Χαράλαμπος Κουτάντος και Δημήτριος Αμπανάβας, τέλεσαν και φέτος με σεμνότητα και ιεροπρέπεια την εορτή του Αγίου με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.





