Την παραμονή της εορτής του Αγίου Ελευθερίου, στις 14 Δεκεμβρίου, τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη ο εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ Ευγενίου. Παρόντες ήταν η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κα Λιονή Μαίρη, ο δήμαρχος Ρεθύμνου κ Μαρινάκης Γιώργης, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος τηs δημοτικής κοινότητας Ατσιποπούλου κ Παπαλεξάκης Αλέξανδρος, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος προσκυνητών από Ρέθυμνο και Χανιά.
Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην πλατεία των ηρώων με την παραδοσιακή φασολάδα από τον πολιτιστικό σύλλογο Ατσιποπούλου <<Ο Άγιος Ελευθέριος>>. Στη γιορτινή ατμόσφαιρα συνέβαλε η μπάντα του Δήμου Ρεθύμνου με χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ακολούθησε κρητικό γλέντι με πρωτοβουλία του χορευτικού συλλόγου <<ΕΡΩΦΙΛΗ>> με κρητικούς καλλιτέχνες και χορό από τα μέλη του.
Στους επισήμους προσφέρθηκαν διάφορα νηστήσιμα εδέσματα, σε διπλανή ταβέρνα, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Ατσιποπούλου και κατοίκων του χωριού.
Ο πολιτιστικός σύλλογος Ατσιποπούλου ευχαριστεί θερμά την κα Σαββάκη για την προσφορά των αναψυκτικών <<ΑΡΚΑΔΙ>>,τον ξυλόφουρνο Μυστράκη για τα παραδοσιακά κρητικά κουλούρια, την φρουτεμπορική του κ. Χάσικου Kων/νου για την προσφορά των οσπρίων, τον φούρνο Μαθιουδάκη για την προσφορά του ψωμιού, τη σύζυγο του ταμία μας, Ελένη Τζωρτζινάκη για τις σαλάτες, τις αδερφές Παπατζανή Πόπη και Χαρίκλεια για την παρασκευή της ταραμοσαλάτας, την μπάντα του Δήμου, το μέλος του συλλόγου μας Μάρκο Κοκολάκη, υπεύθυνο του συλλόγου<< ΕΡΩΦΙΛΗ>> για τους μουσικούς και τους χορευτές και τέλος όλους εσάς που με την παρουσία σας τιμήσατε την εκδήλωσή μας και το χωριό μας.

