ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο The Garage παρουσιάζει τη "Δευτέρα Ευκαιρία" της Εύης Τσάνα στο Ρέθυμνο

0

"Καθε πρωί, η Ανατολή σημαίνει Ανάσταση. Για πολλούς, αυτή η βεβαιòτητα είναι ασήμαντη, σχεδόν τόσο δεδομένη όσο και το ότι αναπνέουν. Δεδομένα και εφήμερα, μπερδεύονται μέσα μας, ντύνονται αιωνιότητες. Σχέσεις ζωής και αξίες παραμορφώνονται κάτω από εγωισμούς ντροπές και αναβολές. ‘Ομως πολλές φορές τα δεδομένα αλλάζουν χωρίς προειδοποίηση, κι εμείς μετέωροι....

...τι όμορφα που θα ήταν να μπορούσες να γύριζες για λίγο πίσω, να επέστρεφες για να πεις ό,τι δεν έχεις πει, να κάνεις όσα δεν πρόλαβες, να αγκαλιάσεις για μια ακόμα φορά, να συγχωρήσεις, να αγαπήσεις....πόσο πολύτιμη είναι μια Δεύτερη Ευκαιρία....

Κάποιοι την έχουν.

Τα εικονοστάσια στην άκρη των ελληνικών δρόμων, σε πάρα πολλά σημεία, σημαίνουν ακριβώς αυτό. Μια θεική επέμβαση σου δίνει χρόνο. Ενα μοιραίο ταρακούνημα σε καλεί να ζυγίσεις τα σημαντικά απο τα ασήμαντα, να ξεχωρίσεις τους εγωισμούς απο τις αξίες και την αμηχανία από τη λύτρωση.

Αυτά τα εικονοστάσια, είναι η κύρια εικαστική εικόνα των έργων μου.

Φτιαγμένα από παλιά πεταμένα ξύλα και υλικά, έχουν κι εκείνα μια Δεύτερη Ευκαιρία, μια νέα «ζωή». Σε καλούν να σκεφτείς, πάνω στον δικό σου χρόνο. Να αντιληφθείς το μεγαλείο της κάθε στιγμής που σου χαρίζεται. Δεν είναι απαραίτητη μια θεική πράξη αυτή καθ’αυτή, κάθε στιγμή είναι θεική, αρκεί να μπορέσουμε να δούμε την αιωνιότητα και το εφήμερο που ταυτόχρονα κρύβει μέσα της, να ξεκαθαρίσουμε τι είναι σημαντικό και τι όχι για μας, και να πράτουμε ανάλογα κάθε μας μέρα.

Και τότε δεύτερη ευκαιρία δε χρειάζεται.

Φαντάζεσαι καλύτερο Παράδεισο?"

Ρέθυμνο, Αύγουστος 2015

Εύη Τσάνα

Εγκαίνια: Σάββατο 29 Αυγούστου στις 20.30

Ώρες λειτουργίας: 18.30- 22.30 καθημερινά- Κυριακή: 11.00-13.00 & 18.30-22.30

Δημοκρατίας 36, Ρέθυμνο (κοντά στο Παλαιοντολογικό Μουσείο)

Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα παρουσιαστεί Άσκηση των σπουδαστών του θεατρικού εργαστηρίου του The Garage, με τίτλο "Μίλα μου σαν τη βροχή".

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ