ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Τα εκ του ταμείου 600+1 μολύβια» της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ»

0

•    Στη Μονάδα Διεθνούς Εκπαίδευσης του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας  της Ιστορίας της Εκπαίδευσης και του Διδασκαλικού Επαγγέλματος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης, οδός Βερνάρδου 10, παλιά πόλη Ρεθύμνου (δίπλα στο Σπίτι του Πολιτισμού) εκτίθεται η Συλλογή «Τα εκ του ταμείου  600+1 μολύβια» της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ».  Η Συλλογή περιλαμβάνει προσωπικά αντικείμενα, βιβλία, σημειώσεις,  φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό από τη ζωή της παγκοσμίου φήμης καθηγήτριας και πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ. Στη Μονάδα πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις – συναντήσεις τόσο για τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας όσο και για τους δημότες της πόλης. Επίσης, γίνεται αξιοποίηση του εκθεσιακού υλικού για τη διοργάνωση επιμορφωτικών συναντήσεων με έλληνες εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτικούς άλλων χωρών με στόχο την διεθνή προσέγγιση των εκπαιδευτικών συστημάτων τους και την έρευνα στο χώρο της εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών.

Ένα πλαίσιο δραστηριοτήτων της Μονάδας καταγράφεται ως εξής:

•    06/06/2014: Επίσκεψη των Επιμορφούμενων της Α΄ φάσης του Προγράμματος Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης με σκοπό την παιδαγωγική και διδακτική αξιοποίηση της Μονάδας  από μέρους τους.

•    24/06/2014: Επιμορφωτική διάλεξη του κ. Chars C. Wolhuter, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ν. Αφρικής, με θέμα «Εducational Proficiency of Teacher: The case of South Africa»

•    01/10/2014: Αναμετάδοση τιμητικής εκδήλωσης για την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ από το Μέγαρο Μουσικής.    Ένα ζωντανό «θεατρικό ντοκιμαντέρ», μέσα από ήχο και εικόνα. Μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στη γυναίκα που κατάφερε να γίνει σύμβολο δημιουργικότητας, δύναμης και κύρους, και τιμά διεθνώς τη χώρα μας,

•    21/02/2015: Το Καλλιτεχνικό εργαστήριο της εικαστικού Χρυσούλας Σκεπετζή πραγματοποίησε παιδαγωγική επίσκεψη μιας ομάδας παιδιών προσχολικής ηλικίας τα οποία –στο πλαίσιο της επίσκεψης- κατέθεσαν με τη σειρά τους τις δικές τους μαρτυρίες μέσα από τα υπέροχα έργα τους.

•    27/02/ 2015: Συνάντηση Παιδαγωγικής Ομάδας Πανεπιστημίου των Ορέων – Δράση Πηνελόπη Ghandi για προγραμματισμό δράσεων α΄ εξαμήνου 2015  με σκοπό την αλληλοδιδακτική μεταξύ των σχολείων της υπαίθρου στην Κρήτη.

•    22/04/2015: οργάνωση Επισημονικού Διήμερου με τίτλο «Φιλαναγνωσία και σχολείο»με την καθηγήτρια του ΠΤΔΕ κ. Ε. Νικολουδάκη με θέμα «Όταν η Μουσική συναντά την Ποίηση…» και την Πέμπτη 30/04/2015 με την καθηγήτρια του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης  κ. Α. Ζερβού με θέμα «Αφηγήσεις για μεγάλους και παιδιά»

•    08/05/2015: «Βραδιά παραμυθιού» για τα παιδιά της πόλης από τις επίκουρες καθηγήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης  του Πανεπιστημίου Κρήτης  κ. Μ. Τζακώστα και κ.  Ε. Συνώδη,

•    Μάιος 2015: Αναβίωση παιδικών τραγουδιών από τη χορωδία φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης  υπό την εποπτεία της κ. Σ. Τριχάκη, ΕΔΙΠ  του ΠΤΔΕ του Παν/μίου Κρήτης.

•     27-30 Μαίου 2015: Πραγματοποίηση  Workshops στο πλαίσιο του Διεθνούς Συμποσίου με τίτλο «Παιδαγωγική της Χαράς- Προς ένα Αντισυμβατικό Σχολείο’ με τη συμμετοχή διεθνών ερευνητών από την Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη και την Αμερική.

Η έκθεση  είναι ανοικτή για το κοινό κάθε Σάββατο από τις 18:30 έως 20:30 .

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ