ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Γιώργος Σταματογιαννόπουλος επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης

0

Το Πανεπιστημίου Κρήτης και το Τμήμα Ιατρικής αναγορεύει τον κο Γεώργιο Σταματογιαννόπουλο, Καθηγητή Γενετικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, στο Σιάτλ των Η.Π.Α., σε Επίτιμο Διδάκτορα  του Τμήματος Ιατρικής τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18.00, στο «Αμφιθέατρο Μεταπτυχιακών» του Τμήματος Ιατρικής στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών,  στο Ηράκλειο.

Βιογραφικό σημείωμα του Τιμώμενου

Ο κ. Γεώργιος Σταματογιαννόπουλος είναι καθηγητής Γενετικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, στο Σιάτλ των Η.Π.Α. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1958 και πήρε το διδακτορικό του από το ίδιο πανεπιστήμιο το 1960.

Εντάχθηκε στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον το 1964, όπου υπηρέτησε ως επικεφαλής του Τμήματος Γενετικής Ιατρικής και σήμερα είναι Διευθυντής του Markey Molecular Medicine Center.

O κ. Σταματογιαννόπουλος αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένας κορυφαίος επιστήμονας στο πεδίο της μοριακής γενετικής του ανθρώπου.

Τα κύρια ερευνητικά του πεδία είναι η γονιδιακή θεραπεία, η ρύθμιση γονιδίων της σφαιρίνης και ρυθμιστικής γονιδιωματικής. Εστίασε επίσης στη γενετική των ελληνικών πληθυσμών, συμπεριλαμβανομένων των αρχαίων πληθυσμών, όπως των Μυκηναίων και των Μινωιτών.

Ο κ. Σταματογιαννόπουλος έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 400 μελέτες και 12 βιβλία. Είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Έχει υπηρετήσει ως Πρόεδρος της Αμερικανικής Αιματολογικής Εταιρείας και Ιδρυτικός Πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Γονιδιακής Θεραπείας.

Κατά την διάρκεια της τελετής θα δώσει ομιλία με τίτλο : «Η γενετική Ιστορία της Κρήτης»

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ