Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στην κοινωνία του νομού Ρεθύμνης και όχι μόνο υπάρχει για την επιστημονική Ημερίδα της 14/01/2012 με τίτλο «Σπάζοντας τον κύκλο της παιδικής κακοποίησης».
Η Ημερίδα είναι υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού όπου την έναρξη θα πραγματοποιήσει ο Γ.Γ.Α κος Παναγιώτης Μπιτσαξής, της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και του Ο.Π.Α.Π Α.Ε.
Ήδη η Οργανωτική Επιτροπή ανακοινώνει τις 2 πρώτες ομιλήτριες καθώς και το θέμα εισήγησης τους. Η ψυχολόγος κα Παρασκευή Νικηφόρου θα αναλύσει το θέμα : «Παιδική Κακοποίηση : Μια οδυνηρή πραγματικότητα πίσω από κλειστές πόρτες».
Σκοπός θα είναι να παρουσιαστεί το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης.
Επίσης η ψυχολόγος παιδιών και εφήβων κα Καρτσωνάκη Ελένη έχει θέμα εισήγησης: «Πρόληψη Παιδικής Κακοποίησης: «Ακούμε» πραγματικά τα παιδιά μας? Χτίζοντας μία σχέση εμπιστοσύνης και αναγνωρίζοντας τα σημάδια κινδύνου».
Πιο συγκεκριμένα θα αναφερθεί στη πρόληψη της κακοποίησης των παιδιών ( που περιλαμβάνει τη σχέση γονέων – παιδιών, δασκάλων , προπονητών κ.λ.π), το πώς μπορούμε να κάνουμε τα παιδιά να μιλούν πιο ελεύθερα για ότι τα απασχολεί , αλλά και τα σημάδια που μπορούν να μας υποψιάσουν ότι κάτι συμβαίνει.
Με νεότερο Δελτίο Τύπου η Οργανωτική Επιτροπή της Ημερίδας με θέμα «Σπάζοντας τον κύκλο της παιδικής κακοποίησης» θα ανακοινώσει τον τρίτο ομιλητή ή ομιλήτρια καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα.
