ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμός: «Φουλάρουν» οι δημοφιλείς προορισμοί τα τριήμερα του Μαρτίου

0

Υψηλές πληρότητες εμφανίζουν τα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης στους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ενώ το επόμενο τριήμερο που ακολουθεί, της 25η Μαρτίου, σηματοδοτεί την εκκίνηση της τουριστικής σεζόν για τις κορυφαίες τουριστικές περιοχές της χώρας.

Ενδεικτικό της εικόνας που παρατηρείται σε προορισμoύς, τους οποίους παραδοσιακά επιλέγουν οι Έλληνες για την Καθαρά Δευτέρα, είναι τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, που αφορούν στις προ-κρατήσεις σε ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Οι καρναβαλικοί προορισμοί, Πάτρα και Ξάνθη εμφανίζουν ήδη πληρότητες που αγγίζουν το 92% και 91% αντίστοιχα, για το τριήμερο.

Παράλληλα σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, οι προ-κρατήσεις ξεπερνούν το 80%. Συγκεκριμένα στην Αράχωβα, αγγίζουν το 80% και στα Καλάβρυτα το 85% με μόλις 17 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα στην πλατφόρμα Airbnb. Οι προορισμοί της Αρκαδίας βρίσκονται επίσης μεταξύ των κορυφαίων επιλογών των ταξιδιωτών με τις προ-κρατήσεις να καταγράφουν ικανοποιητικά ποσοστά από τα μέσα του Ιανουαρίου.

Το 84% αγγίζουν οι προ-κρατήσεις στη Δημητσάνα με 4 μόλις διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα, η διαθεσιμότητα στο Λεβίδι είναι σχεδόν μηδενική, με μόλις 3 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα και ποσοστό προ-κρατήσεων στο 86% ενώ σε Βυτίνα και Στεμνίτσα φτάνουν το 86% και 75% αντίστοιχα.

Στους ορεινούς προορισμούς της Μαγνησίας, το ποσοστό προ-κρατήσεων κυμαίνεται από 56% έως 74% σε Μακρινίτσα και Πορταριά αντίστοιχα ενώ η Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα, καταγράφουν ποσοστά της τάξεως του 83% και 71%. Στα Ιωάννινα οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αγγίζουν το 89%, ενώ τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα φτάνουν πλέον τα 52.

Κρήτη και Ρόδος υποδέχονται τους πρώτους τουρίστες της σεζόν

Σε ό,τι αφορά το τριήμερο που ακολουθεί, εκείνο της 25ης Μαρτίου, πέραν των Ελλήνων που θα εκμεταλλευτούν το τριήμερο για να αποδράσουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα, σηματοδοτείται ουσιαστικά και η έναρξη της τουριστική σεζόν σε κορυφαίους νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Κρήτη και η Ρόδος.

Ήδη από τα μέσα Μαρτίου, έχουν προγραμματιστεί οι πρώτες αφίξεις ξένων επισκεπτών με τσάρτερ ενώ με την έναρξη των διακοπών για το Πάσχα των Καθολικών, που πέφτει φέτος στις 31 Μαρτίου, αναμένεται να αυξηθούν.

Είναι ενδεικτικό ότι στις 26 Μαρτίου, ξεκινούν από την TUI οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ στα δύο δημοφιλή νησιά. Αν και τα περισσότερα ξενοδοχεία προγραμματίζουν να λειτουργήσουν αργότερα -σταδιακά και έως το τέλος Απριλίου - τα πρώτα καταλύματα θα ανοίξουν τις πόρτες τους ώστε να υποδεχθούν τους ξένους τουρίστες που θα εγκαινιάσουν της φετινή σεζόν, κατά κύριο λόγο από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ