ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικά ξενοδοχεία: Σε 3 με 5 χρόνια θα ανακάμψουν οικονομικά

0

Tο 55 - 60% αγγίζει η μεσοσταθμική μείωση τζίρου για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας μας, σε σχέση με το 2019, ενώ θα απαιτηθούν τρεις με πέντε χρονιές για να οδηγηθούν στην πλήρη οικονομική ανάκαμψη.

Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν σήμερα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων κατά την ετήσια τακτική γενική της συνέλευση, όπου συζητήθηκε η συνολική αποτίμηση της θερινής σεζόν που τώρα ολοκληρώνεται και τα μεγάλα «αγκάθια» που θα βρει μπροστά του ο κλάδος μέχρι και την ερχόμενη άνοιξη.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γ.Σ. τονίστηκε η σημασία της συνέχισης της στενής συνεργασίας με την Πολιτεία και όλους τους συναρμόδιους φορείς, καθώς και η αναγκαιότητα υλοποίησης ολοκληρωμένης δέσμης μέτρων για τις κατηγορίες των ξενοδοχείων που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Παράλληλα ζητήθηκε η αξιοποίηση του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παράταση των κρατικών ενισχύσεων, λόγω της πανδημίας, έως και την 30η Ιουνίου του 2022.  

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας που παρευρέθηκε στη συνέλευση, ανακοίνωσε ότι θα δοθούν σε δημόσιες επενδύσεις για τον τουρισμό 320 εκατ. ευρώ μέσα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, και απευθυνόμενος στους ξενοδόχους τόνισε ότι «θα στηρίξουμε πρώτα απ’ όλα τους εργαζόμενους στον τουρισμό και όλα τα επαγγέλματα που κινούνται γύρω από τον τουρισμό. Στρατηγικοί εταίροι και συμπαίκτες μας σε αυτήν την προσπάθεια, είστε εσείς οι ξενοδόχοι».

 

news247.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ