ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα μέτρα στήριξης της αγοράς επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών

0

Νέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη της αγοράς φαίνεται ότι ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Δημητρέλη για το Open TV, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται ένα νέο μίνι πακέτο στήριξης συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνο που ακούγεται αρκετά τις τελευταίες ημέρες είναι να υπάρξει μια παράταση του μέτρου της μείωσης των ενοικίων ειδικά για τον κλάδο της εστίασης. Εξετάζεται να εφαρμοστεί και για τον κλάδο του λιανεμπορίου, αλλά με μικρότερες πιθανότητες να υλοποιηθεί. Η παράταση θα αφορά τρεις ακόμη μήνες, δηλαδή Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Επίσης, εξετάζεται πολύ σοβαρά να υπάρξει στήριξη επιχειρήσεων που δεν περιλαμβάνονταν στους λεγόμενους πληττόμενους ΚΑΔ, επειδή για παράδειγμα ήταν ανοιχτές στο lockdown, αλλά τώρα βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές. Για παράδειγμα φαρμακεία και σούπερ μάρκετ τα οποία βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές, πλήττονται πλέον από την κρίση, καθώς δεν υπάρχει το τουριστικό ρεύμα που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, δεν έχουν στηριχθεί και αυτό που εξετάζεται σοβαρά είναι να ενταχθούν και αυτές οι επιχειρήσεις τοπικά σε μέτρα στήριξης, όπως είναι η αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, αλλά και των δανειακών τους υποχρεώσεων.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ