ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Ποιοι θα πάρουν το επίδομα ειδικού σκοπού των 533 ευρώ τον Μάϊο

0

Οι εργαζόμενοι οι οποίοι παραμένουν σε αναστολή και οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές θα εισπράξουν και τον Μάιο το επίδομα ειδικού σκοπού.

Αυτό τόνισε μιλώντας στο ΜEGA ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σχετικά με την συνέχιση της στήριξη μισθωτών και μη μισθωτών με το επίδομα που ήταν 800 ευρώ για 45 ημέρες και το οποίο μειώνεται στα 533 ευρώ αφού θα καλύψει τις 30 ημέρες του Μαΐου .

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες κάποιων μη μισθωτών που δεν έχουν λάβει ακόμη το επίδομα των 800 ευρώ ο υπουργός οικονομικών είπε ότι αυτό οφείλεται είτε στο ότι κάποιοι στην δήλωσή τους έχουν δώσει λανθασμένο νούμερο τραπεζικού λογαριασμού, είτε οι επιχειρήσεις τους είχαν μηδενικές δηλώσεις για τα έτη 2018 - 2019, είτε ελέγχονται για κοινοτικές συναλλαγές . Τόνισε μάλιστα ότι 7.790 από αυτούς που έκαναν δήλωση δεν δέχθηκαν να δεσμευτούν ότι δεν θα προχωρήσουν σε απολύσεις.

Τόνισε πάντως ότι το επίδομα το πήραν ως τώρα 473.000 μη μισθωτοί. Όσοι δεν το πήραν είπε ο κ. Σταϊκούρας θα μπορούν να βοηθηθούν από την επιστρεπτέα προκαταβολή η οποία αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχους την Δευτέρα ή Τρίτη.

Συνολικά θα δοθούν μέσω του συγκεκριμένου εργαλείου 1 δισ. ευρώ που θα κλιμακώνεται από τα 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους μέχρι και 500.000 ευρώ για επιχειρήσεις έως και 500 άτομα.

Σχετικά με τους ιδιοκτήτες οι οποίοι υποχρεώθηκαν να δεχθούν ενοίκιο μειωμένο κατά 40% επανέλαβε ότι θα υπάρξει φορολογική ελάφρυνση η οποία όμως δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα γίνει από φέτος ή θα φανεί αναδρομικά στις δηλώσεις του 2021 .

Τέλος ο υπουργός οικονομικών άφησε να εννοηθεί ότι δεν εξετάζεται η μείωση του ελάχιστου ορίου των ηλεκτρονικών αποδείξεων από το 30% που έχει τεθεί για πρώτη φορά φέτος.

Όπως είπε τα στοιχεία που φτάνουν στο ΥΠΟΙΚ δείχνουν ότι λόγω της συγκυρίας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και άρα δεν συντρέχει λόγος μείωσης του ποσοστού για την ηλεκτρονικές αποδείξεις.

 Επίσης τόνισε ότι και για τον Απρίλιο η πορεία των εσόδων παρότι ήταν πτωτική με μείωση της τάξης του 25-30% οι εισπράξεις ήταν καλύτερες του αναμενομένου και λόγω των αυξημένων ηλεκτρονικών συναλλαγών.

news247.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ