ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ποια σχολεία στην Κρήτη θα μείνουν κλειστά τη Δευτέρα

0

Από την Αντιπεριφέρεια Χανίων, στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία εξέλιξης των καιρικών φαινομένων αλλά και την πρόγνωση για τι επόμενες ώρες, δεν συντρέχει λόγος για την καθολική διακοπή λειτουργίας των σχολικών μονάδων για την Δευτέρα στο σύνολο της Π.Ε.Χανίων. Οι Δήμοι θα αποφασίσουν αναλόγως, ανά περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές γεωγραφικές ιδιομορφίες, καθώς οι χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά. Εάν υπάρξει σημαντική αλλαγή στα μετεωρολογικά δεδομένα θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Μέχρι στιγμής λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει και την Κρήτη αποφασίστηκε να μείνουν κλειστά τη Δευτέρα σχολεία ορεινών κυρίως περιοχών της Κρήτης. Ειδικότερα:

Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

    Στον δήμο Χανίων αναστέλλεται η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και Νηπιαγωγείου Κεραμειών, για αύριο 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή των Κεραμειών και δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.
    Ο δήμος Καντάνου Σελίνου με ανακοίνωσή του κάνει γνωστό ότι λόγω της κακοκαιρίας αναστέλλεται η λειτουργία της όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκειο Παλαιόχωρας και ΕΠΑΛ Καντάνου), καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2023. Επίσης ανακοινώνεται ότι οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος αναστέλλονται. Για την Τρίτη 07.02.2023 θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

    Ο Δήμος Κισάμου, ανακοινώνει ότι με απόφαση του Δημάρχου Γιώργου Μυλωνάκη, αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, η λειτουργία του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Έλους, αναστέλλεται λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην συγκεκριμένη περιοχή.

Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου

Κλειστά λόγω του χιονιά είναι σήμερα τα σχολεία στους δήμους Ανωγείων, Μυλοποτάμου και Αμαρίου, με αποφάσεις των δημάρχων.

Ο Δήμος Ανωγείων ενημερώνει ότι σήμερα 6 Φεβρουαρίου 2023 όλες οι σχολικές μονάδες και ο παιδικός σταθμός θα παραμείνουν κλειστά λόγω του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Στον Δήμο Μυλοποτάμου, ο δήμαρχος Δημήτρης Κόκκινος αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά για δύο ημέρες, Δευτέρα και Τρίτη, τα σχολεία και στις δύο δημοτικές ενότητες, Κουλούκωνα και Γεροποτάμου.

Το απόγευμα της Κυριακής ο δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου.

Με ενημέρωση προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας, κ. Κόπτσης σημειώνει πως στις περιοχές που δεν θα λειτουργήσουν λόγω του καιρού τα σχολεία τη Δευτέρα και όσες μέρες παραμείνουν κλειστά, θα εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση.

Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

    Ο Δήμος Οροπεδίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ανακοινώνει ότι θα παραμείνουν κλειστά οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο δήμο, ενώ δεν θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

    Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών  με απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας δεν θα λειτουργήσουν την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα σχολεία σε Άνω και Κάτω Ασίτες, Άγιο Μύρωνα και Πύργου. Τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου και μέχρι νεοτέρας, θα λειτουργήσουν κανονικά.

flashnews.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ