ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Πρωτοπόρα στην Ελλάδα Περιφέρεια Κρήτης στην πρόληψη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

0

Πάνω από 2.000 μαθητές έχουν εξεταστεί στο νησί από την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης την τρέχουσα σχολική χρονιά, στο «ταξίδι» πρόληψης που συνεχίζεται στα σχολεία του νησιού και με βιωματικό δρώμενο «Ο Γιατρός ο Κάστορας των δοντιών ο Μάστορας».

Το «ταξίδι» πρόληψης στα Δημοτικά σχολεία της Κρήτης συνεχίστηκε σήμερα στο 18ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου  παρόντων του Πρόεδρου της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Θανάση Δεβλιώτη, του  Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Πρόληψης και Κινητών Μονάδων Γιώργου Πιτσούλη, του Πρόεδρου του οδοντιατρικού συλλόγου Ηρακλείου Γιάννη Σμπώκου, της διευθύντριας του δημοτικού σχολείου Αργυρώ Χατζηγιαννάκη και των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Τον κ. Δεβλιώτη  καλοσώρισε ο κ. Πιτσούλης οι τοπικοί εκπρόσωποι ενημερώνοντάς τον παράλληλα και για το συνολικό έργο των δράσεων πρόληψης της Περιφέρειας σε ολόκληρη την Κρήτη. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Θανάσης Δεβλιώτης παρακολουθώντας την διαδικασία εξέτασης της στοματικής υγείας των παιδιών από την Κινητή Μονάδα, συνεχάρη δημόσια την Περιφέρεια Κρήτης για την υλοποίηση της σημαντικής πρωτοπόρας δράσης πρόληψης για την στοματική υγιεινή των παιδιών. Ειδικότερα ο κ. Δεβλιώτης ανέφερε: «Πρόκειται για μια άκρως σημαντική και πρωτοπόρα δράση της Περιφέρειας Κρήτης για την πρόληψη της υγιεινής των παιδιών. Αποτελεί ένα είδος εμβολιασμού για τις οδοντιατρικές νόσους που οι πιο συχνές είναι η τερηδόνα και η ουλίτιδα. Η προσπάθεια που γίνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, με την στήριξη των οδοντιατρικών συλλόγων του νησιού, με την κινητή μονάδα στολίδι, και με την συνεχή παρακολούθηση των μαθητών των δημοτικών σχολείων, την καταγραφή των ευρημάτων και τη φθορίωση που γίνεται, θεωρώ ότι είναι πραγματικά ένα όπλο για την μελλοντική βελτιωμένη στοματική υγεία».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης ευχαρίστησε για την επίσκεψη τον κ. Δεβλιώτη όπως επίσης την διευθύντρια, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου αλλά και τον οδοντίατρο της κινητής μονάδας Νίκο Βαρούχα.

«H διατήρηση της στοματικής υγείας είναι ιδιαίτερα σημαντική και πρέπει να ξεκινά από την παιδική ηλικία. Η Περιφέρεια Κρήτης σχεδίασε και υλοποιεί  ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης.

Η ηθοποιός Έφη Δράκου παρουσίασε στα παιδιά το θεατρικό διαδραστικό  δρώμενο που είναι βασισμένο στο παιδικό παραμύθι της συγγραφέως Ειρήνης Ανδρουλάκη με τίτλο «Ο Γιατρός ο Κάστορας των δοντιών ο Μάστορας», το οποίο διανέμεται στους μαθητές που εξετάζονται στην Μονάδα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ