ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κορωνοϊός στην Κρήτη: 241 οι ασθενείς που νοσηλεύονται - 39 σε ΜΕΘ

0

Μικρή αύξηση καταγράφεται εκ νέου σήμερα Παρασκευή στις νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης, με 241 ασθενείς να νοσηλεύονται συνολικά, έναντι 236 την Πέμπτη.

Από αυτούς 202 - έναντι 194 την Πέμπτη - βρίσκονται σε κλινικές covid και 39 σε ΜΕΘ, με τους 31 να είναι διασωληνωμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κρήτη προκάλεσε ανησυχία η νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενός 15χρονου αγοριού, η κατάσταση της υγείας του όμως είναι καλή και αναμένεται να πάρει εξιτήριο από τη ΜΕΘ.

Όπως μάλιστα εξήγησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας  το παιδί δεν έχει αναπνευστική ανεπάρκεια, αλλά εμφάνισε μυοκαρδίτιδα και εισήχθη για προληπτικούς λόγους στη Μονάδα για τον έλεγχό της.

Η κα.Παπαευαγγέλου τόνισε πως είναι ευτυχές το γεγονός ότι ο 15χρονος είναι εμβολιασμένος και έχει “Όμικρον” γιατί “και τα δύο είναι πολύ καλοί προγνωστικοί παράγοντες”, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από τον γιατρό που επιβλέπει την νοσηλεία του παιδιού, μάλλον εντός των επόμενων 24 ωρών θα βγει από τη ΜΕΘ και θα επιστρέψει στην κλινική.

Αναλυτικά οι νοσηλείες ανά νοσοκομείο:

  •     Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται συνολικά 71 ασθενείς, 54 στις κλινικές covid και 17 στη ΜΕΘ , εκ των οποίων 14 διασωληνωμένοι
  •     Στο Βενιζέλειο,νοσηλεύονται συνολικά 39 ασθενείς, 31 ασθενείς είναι στην κλινική covid και 8 στη ΜΕΘ με τους 7 να είναι διασωληνωμένοι
  •     Στο Νοσοκομείο Χανίων οι ασθενείς με κορωνοϊό είναι 82. Οι 72 νοσηλεύονται στις κλινικές, και οι 10 είναι στη ΜΕΘ με τους 7 διασωληνωμένους
  •     Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, νοσηλεύονται συνολικά 27 ασθενείς, 25 στην κλινική covid, και άλλοι 2 είναι στη ΜΕΘ, με τον ένα να έχει διασωληνωθεί.
  •     Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου 10 ασθενείς νοσηλεύονται - 8 στην κλινική covid και 2 στη ΜΕΘ διασωληνωμένοι
  •     Στο νοσοκομείο Σητείας 1 ασθενής παραμένει στην κλινική covid του νοσηλευτικού ιδρύματος
  •     Στο νοσοκομείο Ιεράπετρας 11 ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική covid

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ