ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Τουρισμός - Κρήτη: Στο 50% των εσόδων του 2019 έφτασαν τα φετινά στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου

0

Σημάδια ανάκαμψης εμφάνισε η τουριστική κίνηση στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 79,2% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 135,7% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020, αντιπροσωπεύοντας το ήμισυ των εισπράξεων του 2019.

Οι εξελίξεις στο μέτωπο του τουρισμού συνέβαλαν στη μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών κατά 2,5 δισ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, στα 5,4 δισ. ευρώ. Αντίθετα, στο έλλειμμα του Ισοζυγίου αγαθών καταγράφεται αύξηση στα 15,5 δισ. ευρώ από 12,6 δισ. ευρώ πέρυσι, με τη δαπάνη για εισαγωγές καυσίμων να καταγράφει αύξηση κατά περίπου 38,5% σε σχέση με πέρυσι (στα 9 δισ. ευρώ).

Στο Ισοζύγιο Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών στο οκτάμηνο καταγράφεται αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων κατά 3,5 δισ. ευρώ. Στις επενδύσεις χαρτοφυλακίου, η αύξηση των απαιτήσεων των κατοίκων έναντι του εξωτερικού οφείλεται κυρίως στην αύξηση κατά 16,8 δισ. ευρώ των τοποθετήσεων κατοίκων σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του εξωτερικού.

Η αύξηση των υποχρεώσεών τους οφείλεται στην αύξηση των τοποθετήσεων μη κατοίκων σε μετοχές ελληνικών επιχειρήσεων κατά 1,3 δισ. ευρώ και σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου κατά 684 εκατ. ευρώ.

patris.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ