ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Θύελλα αντιδράσεων για τα νέα μέτρα - Ετοιμάζουν επιστολή στον Χαρδαλιά

0

Έκτακτη σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου την Δευτέρα 3 Αυγούστου, στις 7.30 το απόγευμα, συγκαλεί ο Σύλλογος Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου, με φόντο τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, και προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση έχουν κληθεί συναφείς σύλλογοι από όλη την Κρήτη, αλλά και ιδιοκτήτες μεγάλων κλαμπ και κέντρων συνεστιάσεων.

Όπως είπε στο ekriti η πρόεδρος του Ηρακλειώτικου Συλλόγου Μαρία Αντωνακάκη, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν λίγες μέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο, δίνουν ίσως το τελειωτικό χτύπημα στις επιχειρήσεις, οι οποίες προσπαθούν να σταθούν όρθιες μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό κλίμα που προκάλεσε το lockdown. Την ίδια ώρα, σημειώνει, οι ιδιοκτήτες έρχονται αντιμέτωποι με εξοντωτικά πρόστιμα, καθιστώντας την επιβίωσή τους, αδύνατη. "Δεν γίνεται να ανοίγεις τα σύνορα και να επιβάλλες μέτρα σαν αυτά που ανακοινώθηκαν χθες", υπογραμμίζει η κα Αντωνακάκη, η οποία εκτιμά ότι τις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν πολλές απολύσεις στον κάδο.

Οι επαγγελματίες αναμένεται να εκδώσουν επιστολή διαμαρτυρίας, το οποίο θα αποστείλουν στον Νίκο Χαρδαλιά.

Υπενθυμίζουμε ότι από τη Δευτέρα 3/8 έως Κυριακή 9/8 υπάρχει ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα (Bar, Club, κέντρα ζωντανής μουσικής), με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

Από Δευτέρα 3/8 έως 15/8 θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων βαφτίσεων και κηδειών.

Τα νέα διοικητικά πρόστιμα που αντιμετωπίζουν όσοι επιχειρηματίες δεν συμμορφωθούν, είναι από 1.000 ως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από 15 έως 90 ημέρες (15 μέρες αναστολή λειτουργίας στην πρώτη παράβαση, 30 ημέρες στη δεύτερη και 90 μέρες στην τρίτη παράβαση αν γίνεται εντός τριμήνου - 60 αν γίνεται εντός εξαμήνου).

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ