ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Σε βαρύ κλίμα η επίσκεψη Χρυσοχοϊδή και αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

0

Γεγονός είναι, ότι η επίσκεψη της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. γίνεται σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα, καθώς τα περιστατικά στο νησί καταδεικνύουν έξαρση της παραβατικότητας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι συνεχείς οι καταγγελίες για αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος πολιτών στην Κρήτη, με πιο πρόσφατη περίπτωση την καταγγελία 38χρονου για ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στο Ηράκλειο. Επίσης, καταγγέλλεται αδράνεια της αστυνομίας για τα περιστατικά σοβαρών παραβάσεων σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες συγκεντρώσεις κατά τις έλευσης μεταναστών και προσφύγων στο νησί, για τις οποίες καταγγέλλεται, ότι οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν αλυσοπρίονα και μαχαίρια.

Σοβαρή όμως είναι και η κατάσταση στα ορεινά χωριά του Ψηλορείτη, όπου το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ μετά το διπλό φονικό στα Ανώγεια, το αιματηρό περιστατικό στα Ζωνιανά και η γκανγκστερικού τύπου επίθεση εναντίον κτηνοτρόφου χθες το απόγευμα έξω από το Χουμέρι.

Παρατηρείται δε, νέα έξαρση στο φαινόμενο της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας με συνεχή περιστατικά που μένουν ατιμώρητα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ