ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

«Αρση απαγορευτικού» για Κρήτη, υπόλοιπα νησιά και περιφέρεια - Οι ημερομηνίες

0

Την επιστροφή στη νέα κανονικότητα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού εξετάζει καθημερινά και με κάθε λεπτομέρεια το επιτελείο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μαζί με τους λοιμωξιολόγους. Ενόψει και του καλοκαιριού και της διαφήμισης που έχει λάβει η χώρα μας λόγω της πολύ σωστής και έγκαιρης αντιμετώπισης της πανδημίας, από το Μαξίμου το μήνυμα είναι σαφές: Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να γίνουν λάθη σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τους συνεργάτες του έχει τακτική επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους και, όπως αναφέρουν οι αποκλειστικές πληροφορίες του ethnos.gr, η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να απελευθερωθούν οι μετακινήσεις από περιφερειακή ενότητα σε περιφερειακή ενότητα από τις 18 Μαΐου. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η εξαίρεση από αυτό το μέτρο περιοχών που εμφάνισαν ή και εμφανίζουν πολλά κρούσματα του ιού.

Τι θα γίνει με νησιά και εστίαση

Επίσης, πρέπει να θεωρείται κλειδωμένη η απόφαση της κυβέρνησης να απελευθερώσει τις μετακινήσεις την ίδια ημερομηνία (δηλαδή 18 Μαΐου) και για την Κρήτη. Αυτή την Πέμπτη και την Παρασκευή, πάντως, θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις για το αν τελικά θα μπορέσουμε στις 25 Μαΐου να αρχίσουμε να ταξιδεύουμε στα νησιά και αν ναι σε ποια. Βέβαια, είναι πολύ πιθανό να αποφασίσουν και τα ταξίδια για όλα τα νησιά αλλά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το πολύ μέχρι την Παρασκευή. Σε αυτές τις συσκέψεις θα αποφασιστεί και το αν θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της εστίασης, επίσης, από τις 25 Μαΐου.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ