ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Τηλεοπτική δέσμευση Βορίδη στον Χιλετζάκη για την απόσταξη κρίσης στο κρασί αλλά και για ελαιοπαραγωγούς

0

Στον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Μύρωνα Χιλετζάκη "ζωντανά" λίγο πριν τις 11 το πρωί της Παρασκευής, στην εκπομπή «Ωρα Μέγκα» του τηλεοπτικού σταθμού MEGA δεσμεύτηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, ότι θα δώσει στη δημοσιότητα μέσα στις επόμενες μέρες την απόφαση της ενεργοποίησης της Απόσταξης Κρίσης στο κρασί.

Με αυτό τον τρόπο θα οδηγηθούν όλα τα αποθέματα κρασιού σε ολόκληρη τη χώρα στη διαδικασία αυτή για να γίνουν οινόπνευμα.

Πρόκειται για περισσότερους από 30.000 τόνους σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις. Έτσι, θα ενεργοποιηθεί έτσι ο σχετικός κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καλύπτει οικονομικά το κόστος για τις ποσότητες αυτές, προκειμένου μέσα από αυτή τη διαδικασία να προκύψουν πολλαπλά οφέλη.

Πέρα από το αποτέλεσμα της παραγωγής οινοπνεύματος που αυτό έρχεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη φαρέτρα της χώρας μας έναντι του κορωνοϊού, θα υπάρξει και η ανακούφιση των οινοποιών μόλις τρεις μήνες πριν το νέο τρυγητό.

Άρα η νέα οινοπαραγωγική περίοδος αρχίζει χωρίς το "αγκάθι" των αποθεμάτων που θα έπαιζε αρνητικό ρόλο τόσο για τα συμφέροντα των οινοποιών όσο και για την τιμή παραγωγού στα οινοστάφυλα.

Την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή περιμένοντας και τις οριστικές ανακοινώσεις εκφράζει από την πλευρά του ο Μύρων Χιλετζάκης.

Μάλιστα, ο υπουργός απάντησε θετικά και στο θέμα του φακέλου για τις αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών της Κρήτης. Πάλι στη σχετική ερώτηση του συνεταιριστή, ο ίδιος ο υπουργός απάντησε ότι ο φάκελος έχει κατατεθεί αλλά οι όποιες καθυστερήσεις έχουν να κάνουν με την πανδημία του κορωνοϊού, όμως και σε αυτό το ζήτημα ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο συνεχίζει κανονικά την όλη διαδικασία για να αποζημιωθεί ο κόσμος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Μάκης Βορίδης βγαίνει "ζωντανά" στη δημοσιότητα και ανακοινώνει το μέτρο της Απόσταξης Κρίσης στο κρασί. Μέχρι σήμερα έχει δεχτεί απ΄ όλη την Ελλάδα το σχετικό αίτημα, τόσο από συνεταιριστικές οργανώσεις όσο και από ιδιώτες οινοποιούς που αγωνιούν για την τύχη των κρασιών τους.

Άλλωστε, μαζί με όλους τους παραγωγικούς κλάδους όπως μπορούμε να καταλάβουμε, το κρασί είναι από τα προϊόντα εκείνα που έχουν μείνει κυριολεκτικά στα αζήτητα λόγω των εμπορικών πράξεων που αναγκαστικά μπήκαν σε..."καραντίνα".

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ