ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Προβληματισμός αναφορικά με τις τουριστικές προκρατήσεις στην Κρήτη

0

Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στους εκπροσώπους του Τουρισμού εξαιτίας των τελευταίων διεθνών εξελίξεων.

Με βάση τα πραγματικά στοιχεία, καταγράφονται προς το παρών κάποιες ακυρώσεις κρατήσεων, αλλά και μειώσεις στις προκρατήσεις του Απριλίου και Μαΐου.

Οι ακυρώσεις των κρατήσεων αφορούν κυρίως σε ξενοδοχεία πόλης, με έμφαση στα ξενοδοχεία της πόλης του Ηρακλείου, τα οποία ανέμεναν τουρίστες μέσα στον Μάρτιο.

Σε σχέση με τις μειώσεις των προκρατήσεων, αυτές αφορούν σε προκρατήσεις που είχαν γίνει για την έναρξη της τουριστικής σεζόν, η οποία και επρόκειτο να εκκινήσει λίγο πριν το Πάσχα.

Και οι κρατήσεις ωστόσο εμφανίζονται μειωμένες κατά περίπου 30 %, έχοντας δημιουργήσει έναν κατ’ αρχήν προβληματισμό στον τουριστικό κλάδο.

Όπως εκτιμάται πάντως, η τουριστική βιομηχανία της Κρήτης δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει γιγαντιαία προβλήματα, εκτός κι αν οι διεθνείς συνθήκες διαφοροποιήσουν την υφιστάμενη πραγματικότητα σε τέτοιο βαθμό που να μην μπορεί να προβλεφθεί.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, οι καταστάσεις δημιουργούν προβληματισμό και ήδη έχουν ενεργοποιήσει τους αρμόδιους παράγοντες και υπεύθυνους στον τουριστικό κλάδο, προκειμένου τα όποια φαινόμενα να αντιμετωπιστούν στη δημιουργία τους.

Όπως και να έχει πάντως, η έναρξη της νέας περιόδου δεν πραγματοποιείται με πολύ καλούς οιωνούς, ενώ προϋποθέτει μεγαλύτερη εγρήγορση από τους επαγγελματίες του κλάδου για να μπορέσουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος ή να αντιμετωπίσουν πιθανά ζητήματα που θα προκύψουν.

ekriti.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ