ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Διαθέτουμε τα εργαλεία ,να προστατεύσουμε την περιουσία των δανειοληπτών"

0

Επειδή πολλοί οφειλέτες τραπεζών, μείνανε εκτός ν.Κατσέλη και ακόμα δεν έχουν τις προϋποθέσεις ένταξης στο ν.4605/2019 (ηλεκτρονική πλατφόρμα), για να σώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και ιδιαίτερα την πρώτη τους κατοικία, η ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, προτείνει την Εξωδικαστική διαμεσολάβηση, ως 'έσχατο εργαλείο ρύθμισης των οφειλών τους προς τις τράπεζες. Ένεκα τούτου και επειδή χωρίς να κάνουμε την ρύθμιση της "ανάγκης" υπάρχει ο κίνδυνος να πλειστηριαστεί το σπίτι μας, από την δική μας αμέλεια, καλό είναι να ενημερωθούμε έγκαιρα .

Επειδή, νοιώσαμε στα χρόνια της κρίσης ,το "σκληρό και άκαμπτο" πρόσωπο των τραπεζών, μπορούμε να πούμε ότι σήμερα το πεδίο έχει διαφοροποιηθεί και οι τράπεζες δέχονται την διαμεσολάβηση ,και είναι ένας τρόπος να ρυθμιστεί το χρέος, χωρίς δικαστήρια.

Χρόνια τώρα,ως ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,καλούσαμε τις τράπεζες, να δεχθούν την μειωμένη ρευστότητα του καταναλωτή, λόγω περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και να ρυθμίζουν τα χρέη των δανειοληπτών, αλλά αδιαφορούσαν επιλέγοντας, την έκδοση Διαταγών Πληρωμής, κατασχετήριων εκθέσεων, δέσμευση λογαριασμών και φθάνανε να απειλούν με κάθε τρόπο για πλειστηριασμούς.

Χρόνια τώρα , εκλιπαρούσαμε την Πολιτεία, να δεσμεύσει τις τράπεζες ,με νομοθεσία να πουλούν τα ΄δάνεια στους ίδιους τους οφειλέτες -εγγυητές σε τιμές των funs και όχι στα funs, τα οποία έχουν Φορολογική έδρα στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα χάσιμο φορολογικών εσόδων.

Τέλος, καλούμε κάθε οφειλέτη, οποιαδήποτε επαγγέλματος να επικοινωνήσει μαζί μας ,για την ρύθμιση οποιουδήποτε δανείου του ,καθώς οι τράπεζες σήμερα προβαίνουν σε ρυθμίσεις και φθάνουν ακόμα και σε διαγραφή χρέους, που θεωρείται κέρδος και για τις δύο πλευρές, αφού αποφεύγονται οι δικαστικές διαμάχες, που αποφέρουν μακροχρόνια αναμονή, χρήματα, χρόνος και ψυχική φθορά.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 2821092306, 2821092666

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ