ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Η ελβετική κυβέρνηση βιάζεται να κλείσει την εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS

0

Η Ελβετία ετοιμάζεται να καταφύγει σε έκτακτα μέτρα για να επιταχύνει την εξαγορά της Credit Suisse Group AG από την UBS AG, υποστηρίζει η έγκυρη οικονομική εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη δύο πηγές που έχουν γνώση των εξελίξεων.

Λίγο νωρίτερα, η ελβετική εφημερίδα Neue Zurcher Zeitung ανέφερε στον ιστότοπό της ότι η ελβετική κυβέρνηση συνεδρίασε εκτάκτως απόψε, με αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις γύρω από την Credit Suisse.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η UBS, η Credit Suisse και η ελβετική ρυθμιστική αρχή τραπεζών Finma βιάζονται να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία συγχώνευσης ακόμη και απόψε το βράδυ.

Το πρακτορείο Bloomberg News μετέδωσε ότι στις διαπραγματεύσεις έχουν αναμιχθεί και οι αμερικανικές αρχές που συνεργάζονται με τις αντίστοιχες ελβετικές προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία.

Εγγυήσεις ύψους 6 δισ. ζητάει η UBS

Η UBS Group AG επιδιώκει κυβερνητικές εγγυήσεις ύψους περίπου 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για μια πιθανή εξαγορά της Credit Suisse Group AG, δήλωσε το Σάββατο στο Reuters άτομο με γνώση των συζητήσεων.

Οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και το ποσό μπορεί να αλλάξει, καθώς διάφορα σενάρια βρίσκονται ακόμη υπό εξέταση, δήλωσε το πρόσωπο.

Οι εγγυήσεις θα καλύψουν το κόστος της εκκαθάρισης τμημάτων της Credit Suisse και πιθανές δικαστικές δαπάνες, δήλωσαν δύο άτομα στο Reuters.

Οι συνομιλίες για την επίλυση της κρίσης εμπιστοσύνης στην Credit Suisse συναντούν σημαντικά εμπόδια και 10.000 θέσεις εργασίας μπορεί να χρειαστεί να περικοπούν εάν οι δύο τράπεζες συνενωθούν, δήλωσε μία από τις πηγές.

Οι ελβετικές ρυθμιστικές αρχές τρέχουν για να παρουσιάσουν μια λύση για την Credit Suisse πριν ανοίξουν ξανά οι αγορές τη Δευτέρα, αλλά η πολυπλοκότητα του συνδυασμού δύο μεγαθηρίων αυξάνει την προοπτική ότι οι συνομιλίες θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή, δήλωσε το πρόσωπο, το οποίο ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του λόγω της ευαισθησίας της κατάστασης. Η Credit Suisse, η UBS και η ελβετική κυβέρνηση αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Ο αντιπρόεδρος της BlackRock συμμετέχει στις συνομιλίες

Ο αντιπρόεδρος της BlackRock Inc Philipp Hildebrand συμμετέχει σε συνομιλίες καθώς Ελβετοί αξιωματούχοι προσπαθούν να συγκροτήσουν μια συμφωνία για την εξαγορά της Credit Suisse Group AG από τον όμιλο UBS, ανέφερε το Σάββατο το Bloomberg News, επικαλούμενο άγνωστες πηγές.

Ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος της BlackRock, Ryan O'Keeffe, δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη ότι "ο Philipp δεν έχει καμία επίσημη συμμετοχή σε αυτές τις συζητήσεις".

Ο Χίλντεμπραντ, ο οποίος εντάχθηκε στην εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων BlackRock με έδρα τη Νέα Υόρκη το 2012, είχε προηγουμένως προεδρεύσει του διοικητικού συμβουλίου της Ελβετικής Εθνικής Τράπεζας. Σύμφωνα με το βιογραφικό του στον ιστότοπο της BlackRock, με την ιδιότητά του αυτή ήταν επίσης μέλος του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπου διορίστηκε αντιπρόεδρος το 2011.

Πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι η UBS μελετούσε την εξαγορά της δοκιμαζόμενης ομότιμης Credit Suisse, γεγονός που θα μπορούσε να διασκεδάσει τους φόβους ότι η εξελισσόμενη κρίση στην τελευταία τράπεζα θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Νωρίτερα το Σάββατο, η BlackRock δήλωσε ότι δεν έχει σχέδια ή ενδιαφέρον για την εξαγορά της Credit Suisse, μετά από δημοσίευμα ότι επεξεργάζεται προσφορά για να αντιμετωπίσει την UBS.

iemrisia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ