ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Σχολική κάρτα: Πότε και πώς δηλώνεται το αποτέλεσμα των self test για τους μαθητές

0

Με τις σχολικές κάρτες και τα self test ανά χείρας εμφανίστηκαν στα σχολεία τους οι μαθητές όλων των βαθμίδων, στο πλαίσιο των μέτρων του υπουργείου Παιδείας για την εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων παρέδωσαν και σήμερα, Παρασκευή (24/9) τη σχολική κάρτα με το αποτέλεσμα του selft test που πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης ή νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι μαθητές υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο self test την εβδομάδα, (ένα τη Δευτέρα κι ένα την Πέμπτη), τα οποία δηλώνουν την αμέσως επόμενη μέρα, δηλαδή την Τρίτη και την Παρασκευή, στην σχολική κάρτα που τους χορηγήθηκε στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, ενώ τα self test παρέχεται δωρεάν.

Βεβαίωση self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω), ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης τελευταίου εξαμήνου. Οι εμβολιασμένοι μαθητές δε δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος.

Πώς εκδίδεται η σχολική κάρτα

Σύμφωνα με όσα εχει ανακοινώσει το υπουρείο Παιδείας, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στις σχολικές μονάδες ως εξής:

Οι μαθητές οφείλουν να επιδεικνύουν εντός της τάξης πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξάμηνου ή τη σχολική κάρτα COVID-19 αρνητικού αποτελέσματος που εκδίδεται από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος κορονοϊου για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκτός από όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (εφόσον ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα που συστήνεται ο εμβολιασμός) ή έχουν ιστορικό νόσησης εντός τελευταίου εξαμήνου, διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.
Page: 1 / 1
Τα δικαιολογητικά των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες

Οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) των σχολικών μονάδων, θα πρέπει να φέρουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού έναντι του COVID-19 ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου, ή αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου (ταχείας δοκιμασίας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) ή μοριακού τεστ (RT-PCR)) στο οποίο θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα, έως και 48 ώρες πριν από την προσέλευση την Τρίτη και την Παρασκευή, και να το επιδεικνύουν προ της ανάληψης των καθηκόντων τους στον Διευθυντή/Προϊστάμενο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ