ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Καύσωνας τέλος, έρχονται ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες

0

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε σήμερα η ΕΜΥ, με κύρια χαρακτηριστικά τους ενισχυμένους ανέμους και τις καταιγίδες που θα πλήξουν περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ η μεταβολή του καιρού αναμένεται αύριο Παρασκευή (06-08-2021), με κύρια χαρακτηριστικά τη λήξη του καύσωνα στις περισσότερες περιοχές, την επικράτηση ενισχυμένων ανέμων και τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Πιο αναλυτικά:

1. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου.

2. Ισχυροί δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν τόσο στα πελάγη και τα νησιά όσο και στις ηπειρωτικές περιοχές. Από το απόγευμα στη βόρεια Ελλάδα, με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου που είναι το κύριο αίτιο αυτής της μεταβολής του καιρού, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί και πρόσκαιρα θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς.

3. Σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις βραδινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Το Σαββατοκύριακο (07,08-08-2021) η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Από τη Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά έως τους 40 με 42 βαθμούς, ενώ στη συνέχεια θα σημειώσει πτώση.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

news247.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ