ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε από κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Χρήστος Ταραντίλης

0

Την παραίτησή του από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου υπέβαλε πριν από λίγο ο Χρήστος Ταραντίλης με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους.

Χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου θα εκπληρώνει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Ταραντίλης είχε αναλαβει χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου στον ανασχηματισμό της 4ης Ιανουαρίου, όταν ο Στέλιος Πέτσας είχε "μετακομίσει" στο υπουργείο Εσωτερικών ως αναπληρωτής υπουργός με αρμοδιότητα τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), ο κ. Ταραντίλης εκλέχτηκε βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 2019 και είναι γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων καθώς και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας στη Βουλή, ενώ συμμετείχε και ως μέλος στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος της Βουλής το φθινόπωρο του 2019.

Ορίστηκε επίσης Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2017 και συμμετείχε έκτοτε στο στενό επιτελείο των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ήταν δε ο καθηγητής στην "ακαδημία στελεχών ΝΔ", δηλαδή δίδασκε στελέχη της ΝΔ για την αξία της στρατηγικής λήψης αποφάσεων από πρόσωπα σε ηγετικούς ρόλους ή ρόλους management, ενώ ήταν και αυτός που έφτιαχνε το "πρόγραμμα σπουδών" δηλαδή καθόριζε το αντικείμενο των σεμιναρίων.

Ο κ. Ταραντίλης όμως σήμερα υπέβαλε την παραίτηση του για οικογενειακούς λόγους όπως αναφέρει.

Ειδικότερα σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Ταραντίλης αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τη μεγάλη τιμή να με ορίσετε Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Οικογενειακοί λόγοι που προέκυψαν έκτοτε δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ασκώ αυτά τα καθήκοντα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από τα βουλευτικά έδρανα θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς μας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα, τιμώντας πάντοτε την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.

Με τιμή,

Χρήστος Ταραντίλης»

news247.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ