ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: 263 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα -Συζήτηση για απαγόρευση των πανηγυριών

0

Χαρακτηριστικό είναι ότι την τελευταία εβδομάδα εντοπίστηκαν 263 νέα κρούσματα, με τα περισσότερα να είναι εισαγόμενα.

Αναλυτικά τα κρούσματα κορωνοϊού της τελευταίας εβδομάδας:

  •     5/7: 9
  •     6/7: 43
  •     7/7: 27
  •     8/7: 33
  •     9/7: 50
  •     10/7: 60
  •     11/7: 41

Ανοιχτό για να απαγορευτούν τα πανηγύρια

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα στα πανηγύρια, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο Open, εξαιτίας την αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες.

«Τα ελεγκτικά κλιμάκια είναι κάθε μέρα στον δρόμο», τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι εάν διαπιστωθούν αυτές τις ημέρες παραβάσεις, το αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι όπου παρατηρείται συνωστισμός και δεν τηρούνται οι αποστάσεις, με αποτέλεσμα να εξελίσσονται σε εστίες διάδοσης του κορωνοϊού, θα επιβάλλονται κυρώσεις.

Ο κ. Παπαθανάσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανασταλούν τα πανηγύρια εάν δεν τηρούνται τα μέτρα και παραδέχτηκε πως είναι δύσκολος ο πλήρης έλεγχος της εφαρμογής τους.

«Στο τραπέζι η απαγόρευση των πανηγυριών» λέει ο Σύψας

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να απαγορευτούν τα πανηγύρια, σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Νίκο Σύψα, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε και στην αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού των τελευταίων ημερών στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, υπάρχουν προτάσεις για την απαγόρευση των πανηγυριών στην Ελλάδα αργότερα το καλοκαίρι, υπό τον φόβο συνωστισμού, ωστόσο, απηύθυνε έκκληση για τήρηση των αποστάσεων και παρότρυνε τους επαγγελματίες ακόμα και στην περίπτωση των πανηγυριών να φροντίσουν ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις για να αποτραπούν τα χειρότερα.

Ο καθηγητής ανέφερε ότι «φοβόμαστε τι θα γίνει στο τέλος του Ιουλίου» αναφορικά με τις επιδημιολογικές καμπύλες. Εξέφρασε, δε, την ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα τα οποία είναι εισαγόμενα, αλλά και για την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων που παρατηρήθηκε χθες, σημειώνοντας ότι και αυτή δημιουργεί ανησυχία.

Ακόμα επέμεινε στην ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Σερβία που όπως είπε, το νέο ξέσπασμα φαίνεται να προήλθε από ποδοσφαιρικό αγώνα.

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ