Με το παρόν δελτίο τύπου, αθλήτριες του γυναικείου τμήματος καλαθοσφαίρισης του Ο.ΚΑ. ΑΡΚΑΔΙ εκφράζουν δημόσια την έντονη διαμαρτυρία και απογοήτευσή τους για τον τρόπο με τον οποίο ενημερώθηκαν για τον αποκλεισμό τους από τον αγωνιστικό σχεδιασμό της περιόδου 2025–2026.
Η ανακοίνωση της απομάκρυνσής μας πραγματοποιήθηκε μόλις στις 6 Αυγούστου, δηλαδή 15 ημέρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη της προετοιμασίας και αφού είχε ήδη παρέλθει η προθεσμία διαγραφής από το σωματείο. Η χρονική αυτή συγκυρία ουσιαστικά στερεί από εμάς κάθε δυνατότητα επιλογής ή εναλλακτικού αγωνιστικού σχεδιασμού.
Αντίστοιχα ανησυχητική θεωρούμε και τη μέθοδο επικοινωνίας της απόφασης: όχι μέσω της Διοίκησης ή του προπονητικού επιτελείου, αλλά από άτομο με μικρή θητεία στην ομάδα, και μάλιστα μέσω άτυπου καναλιού επικοινωνίας (Viber), ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπήρξε καν ενημέρωση.
Ιδιαίτερη απογοήτευση προκαλεί η στάση του προπονητή κ. Πλευράκη Κωνσταντίνου, ενός ανθρώπου με πολυετή προσφορά και σημαντική παρουσία στο κρητικό μπάσκετ, ο οποίος επέλεξε να σιωπήσει σε μια διαδικασία που κλονίζει τη σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στις αθλήτριες και την ομάδα.
Η απομάκρυνση περιλαμβάνει παίκτριες με μακρά πορεία στο σωματείο, που στάθηκαν δίπλα στην ομάδα σε δύσκολες συγκυρίες και προσέφεραν εθελοντικά, χωρίς οικονομική απολαβή, με μοναδικό γνώμονα την αγάπη τους για το άθλημα και τον Σύλλογο. Η απουσία αναγνώρισης αυτής της προσφοράς μας δημιουργεί το αίσθημα ότι ο ανθρώπινος παράγοντας παραμερίστηκε πλήρως.
Σεβόμαστε πλήρως το δικαίωμα της Διοίκησης να επαναπροσδιορίσει τους στόχους της. Ωστόσο, ζητούμε:
Επίσημες εξηγήσεις για τον τρόπο και το χρόνο ανακοίνωσης της απόφασης.
Την τήρηση, στο εξής, βασικών αρχών διαφάνειας, συνέπειας και σεβασμού προς όλους τους αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου.
Η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ αθλητών και Συλλόγου δεν οικοδομείται μόνο μέσα από αγωνιστικά αποτελέσματα, αλλά μέσα από ειλικρίνεια, σεβασμό και ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Οι υπογράφουσες αθλήτριες
Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε αναγκαίο οπως το γυναικείο τμημα καλαθοσφαιρισης στελεχωθει κυρίως απο αθλήτριες μικρότερων ηλικιακών κατηγοριών γεγονός το οποίο θα συμβάλει στην απόκτηση νέων χρήσιμων εμπειριών καθως και στην αγωνιστική βελτίωση τους.
Ως εκ τούτου θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας και την ευγνωμοσύνη μας για την μέχρι σήμερα προσφορά σας στο τμημα Καλαθοσφαίρισης του ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ με την ευχή για επίτευξη των προσωπικών σας στόχων και επιδιωξεων.΄΄

